Gehaktbrood met ketchup glazuur

Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.
Naar recept gaan

Als ik jullie vertel dat dit gehaktbrood met ketchup glazuur, het lekkerste vleesbroodje is dat ik ooit al heb gegeten dan is daar geen woord van gelogen. Ja, zo lekker is het en ook zo simpel en snel te maken. Dit is een leuk receptje om je gehaktbroodje de volgende keer eens te pimpen met een sausje dat bijna iedereen wel in huis heeft. We maken een glazuur op basis van ketchup. Daar voegen we ook nog wat bruine suiker, sjalot, mosterd en azijn aan toe. Dit zorgt voor een heerlijke zout-zoete-zure twist.

Na het bakken zal deze ketchup glazuur zorgen voor zo’n heerlijke sticky laagje. We gebruiken het glazuur trouwens ook in het gehaktbrood en dit zorgt voor lekker veel smaak.

Serveertip! Ik vind een lekker “pureetje” altijd lekker bij vleesbrood. Deze keer maakte ik een bloemkoolpuree erbij. Reken op zo’n 1 bloemkool en voeg daar zo’n 3 a 4 mediumgrote aardappelen aan toe. Gaar koken, pureren en daar wat ricotta (250gr) aan toevoegen. Heerlijk!

Hoe maken we dit gehaktbrood met ketchup glazuur?

Je begint met het maken van het glazuur. Hiervoor hoef je enkel de ingrediënten even te mengen. We gebruiken hier ketchup, bruine suiker, mosterd, azijn en wat peper.

Dan kunnen we beginnen met het gehaktbroodje. Doe het gehakt in een mengkom. Voeg hier fijngehakte ui, oregano, eitjes en 3el van het glazuur toe. Meng alvast even en voeg dan paneermeel toe. Meng dit goed en vorm er een broodje van.

Bekleed een bakplaat of ovenschaal met een grote vel aluminiumfolie. Reken op wat extra aluminiumfolie aangezien we tijdens het bakken, het broodje even zullen afdekken. Leg het vleesbrood op de beklede bakplaat/ovenschaal. Wrijf in met het glazuur. Gebruik niet al het glazuur. Tijdens het bakken zullen we het gehaktbrood nog eens inwrijven. Zet in de oven. Reken op zo’n 40 a 45min baktijd. Dek het gehaktbrood af na zo’n 15min bakken. Zo’n 10min voor het einde, verwijder je opnieuw het aluminiumfolie en wrijf het broodje nog eens in met het glazuur.

Haal uit de oven, laat het vleesbrood zo’n 5min afkoelen. Snij in plakjes en serveer dan.

Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.
Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.
Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.

Gehaktbrood met ketchup glazuur

Op zoek naar het lekkerste gehaktbrood? Wel dan moet je gewoon dit makkelijke en snelle recept voor gehaktbrood met ketchup glazuur maken. Waanzinnig lekker en zowel groot als klein zullen er van smullen dus op je weekmenu zetten.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Ketchup glazuur

  • 235 gr ketchup
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 kleine sjalot (fijngehakt) – of kleine ui
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • snuifje peper

Gehaktbrood

  • 1 kg gehakt (gemengd)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 1 tl oregano
  • 2 eieren
  • 100 gr paneermeel
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de glazuur.
    Meng hiervoor alle ingrediënten.
  • Voor het gehaktbrood, doe het gehakt in een mengkom.
    Voeg 3el van de glazuur toe samen met de ui, oregano, eieren, peper en zout. Meng alvast een. Voeg het paneermeel toe en meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bekleed de bodem van een bakplaat of ovenschaal met aluminiumfolie. Reken wat extra aluminiumfolie. Na zo'n 20min dien je het gehaktbroodje bovenaan af te dekken met aluminiumfolie dus reken wat extra.
  • Vorm een broodje van het gehakt mengsel en leg op de bakplaat of ovenschaal.
    Wrijf royaal in met het glazuur. Gebruik niet al het glazuur omdat je tijdens het bakken het broodje nog eens dient in te wrijven.
    Zet het broodje in de oven en bak in totaal voor zo'n 40 a 45min. Na zo'n 15min bakken, verpak je het vleesbrood volledig met aluminiumfolie. De laatste 10min verwijder je opnieuw het aluminiumfolie, wrijf nog eens in met glazuur.
  • Haal het gehaktbroodje uit de oven, laat zo'n 5min rusten.
    Snij in plakjes en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gehakt, gehaktbrood, ketchup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.