Taart met pudding en rabarber

Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.
Naar recept gaan

Ja mannekes, als het rabarberseizoen is dan overlaad ik jullie met recept ideetjes met deze zalige plant. Want dessertjes of ontbijtjes met rabarber zijn nu eenmaal altijd top! Mijn plant staat eindelijk volop in bloei en ik kan hem amper bijhouden. Een deel steek ik altijd in mijn diepvries, van een ander deel maak ik lekkere rabarbermoes. Alsook de nodige taartjes en cakes worden ermee gebakken zoals deze makkelijke taart met pudding en rabarber. Een goddelijke combinatie van zoete vanillepudding en het zurige van de rabarber. Een simpel en snel taartje om in het weekend van te genieten.

TIP! Ik maakte een super snelle vanillepudding op basis van zure room. Ik meng hiervoor gewoon alle ingrediënten nl. zure room, suiker, melk en vanille puddingpoeder. Je hoeft niets te laten koken. Gewoon mengen en in de vorm gieten, lekker makkelijk!

Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.

Hoe maken we deze Taart met pudding en rabarber?

Begin alvast met het bekleden van een taartvorm met (zelfgekocht) taartdeeg. Duw de randjes goed aan en verwijder het overtollige deeg. Zet dit even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling meng je zure room, melk, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen. Doe er dan vanille puddingpoeder bij en meng goed. Giet dit mengsel in de taartvorm en zet in de oven. We voegen nu nog geen rabarber toe aangezien de vulling nu nog te lopend is. De rabarber zou meteen naar de bodem zakken. Bak de taart alvast zo’n 20 a 25min zodat de pudding ietwat steviger kan worden.

Ondertussen snij je de rabarber in grove stukken. Na zo’n 20 a 25min bakken verdeel je de stukken rabarber over de taart. Normaal zouden de stukken nu wel mooi bovenaan moeten blijven liggen. Bak de taart nog eens zo’n 20 a 25min tot de pudding mooi stevig gebakken is. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
TIP! Ik vind de taart op haar lekkerste als ze nog wat lauw is.

Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.
Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.

Taart met pudding en rabarber

Zin in een makkelijk dessertje met rabarber? Dan moet je gewoon deze taart met pudding en rabarber proberen. Super simpel en snel om te maken, je hebt er zelfs geen mixer voor nodig. De pudding maken we op basis van zure room waardoor dit een lekkere frisse en toch zoete smaak geeft met lekker veel vanille.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (+/- 22 a 24cm)

Ingrediënten
  

  • 3 a 4 stengels rabarber
  • 1 portie taartdeeg
  • 200 gr zure room
  • 150 ml melk
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 75 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 35 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Begin met het harde achterste van de stengels rabarber te verwijderen. Snij vervolgens de stengels rabarber in 2 of 3 stukken zodat ze in de taartvorm passen. Degene die je in het midden zal leggen, zullen iets groter zijn dan die aan de zijkant.
    Leg even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan bij de kantjes en verwijder het overtollige deeg. Zet dit in even in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor de vulling.
    Roer de zure room los met de melk, vanillesuiker, suiker en zeste van citroen. Voeg dan de vanille puddingpoeder toe en meng nog even goed.
    Giet de vulling in de taartvorm en zet zo in de oven. Eerst zonder de rabarber, als we deze nu al zouden toevoegen zou deze helemaal naar bodem zakken. De pudding is namelijk vrij lopend. Zet de taart in de oven en bak alvast zo'n 20 a 25min zodat de pudding iets vaster (nog niet volledig gebakken). Verdeel dan de rabarber over de taart samen met wat amandelschaafsel en bak nog eens zo'n 20 a 25min tot de pudding mooi gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen.
    Je kan de taart zowel lauw als koud serveren. Ik vind persoonlijk lauw het lekkerste.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, gemakkelijk dessert, pudding, rabarber, taart, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.