Cake met frambozen en pudding

Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.
Naar recept gaan

Niets zo lekker dan tijdens het weekend of een gewone doordeweekse dag te genieten een stukje homemade cake. Een simpele homemade vanillecake ofwel quatre-quarts cake met een koffietje, dat is toch gewoon genieten. Je kan dat “genietmomentje” nog lekkerder maken met deze cake met frambozen en pudding. Ja we combineren hier twee heerlijkheden namelijk een lekkere cake en vanillepudding. Als je niet kan kiezen tussen die twee dan weet je wat je moet maken. De frambozen zorgen voor een frisse touch tussen al dat zoete.

De cake is een simpel receptje, alsook voor de pudding. Voor de pudding gebruik ik gewoon zo’n pakje van Imperial. Ik denk dat iedereen groot is geworden hiermee 😃. Wat die pudding deze keer bij mij zo lekker maakte … verse melk. Ik was net thuisgekomen van een knotsgekke voormiddag op een boerderij in Vlaams-Brabant. Om onze Belgische zuivel in de kijker te zetten, deden we enkele leuke spelletjes georganiseerd door FarmFun. Na heel wat te hebben vals gespeeld toch nog verliezen, het is hard 😃. Ik gaf mezelf dan maar zelf een troostprijs namelijk een bus verse melk. Waar ik dus de lekkerste vanillepudding mee heb gemaakt. Het bewijs dat werken met lekkere kwaliteitsvolle producten “van bij ons” echt wel een wereld van verschil. Dus heb je in de buurt een boerderij/winkeltje/ automaat met verse melk, ga eens zo’n bus halen en maak je pudding eens daarmee. Geloof mij dat verschil ga je proeven en je wilt niets anders meer!

Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.

Hoe maken we deze Cake met frambozen en pudding?

De dag ervoor maak je best al de vanillepudding aangezien deze volledig afgekoeld dient te zijn. Ik gebruikte hiervoor dus gewoon een zakje Imperial.
TIP! Je zal niet al de vanillepudding in de cake hoeven te gebruiken. Je kan dus zeker na het maken van de pudding genieten van een potje warme pudding. Want er is niks beter dan warme vanillepudding 😉

Voor de cake, beginnen we met zachte boter licht en romig te kloppen samen suiker, vanillesuiker en zeste van citroen. Mix toch zeker voor zo’n 6 a 7min op hoge snelheid, de boter dient bijna wit te zien. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, mix je nog zeker een minuutje op hoge snelheid. Zet je mixer dan op de laagste snelheid. Voeg de zelfrijzende bloem toe gevolgd door yoghurt. Mix kort tot alles is gemengd en zet je mixer dan uit.

Schep de helft van het deeg in een beklede springvorm. Verdeel hier enkele hoopjes van de afgekoelde vanillepudding over. De pudding is vrij stevig, je hoeft deze niet eerst los te roeren. Schep het resterende deeg in de vorm en verdeel hierover opnieuw enkele eetlepels van de pudding. Je hoeft de pudding niet uit te smeren, hij zal tijdens het bakken vanzelf lopender worden. Verdeel hierover nog wat frambozen (vers of diepvries). Duw deze een klein beetje in de pudding/deeg. Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven.

Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.
Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.

Cake met frambozen en pudding

Deze makkelijke Cake met frambozen en pudding is een lekker alternatief op een klassieke vanillecake. Verwacht je aan een lekkere cake met vanillepudding, een toets van citroen en frambozen. Ideaal om tijdens het weekend te bakken en te genieten bij de koffie of thee.
5 van 1 stem
Porties 6

Equipment

  • Springvorm van zo'n 24cm of cakevorm

Ingrediënten
  

  • 1 portie vanillepudding (*)
  • 200 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 190 gr suiker
  • 10 gr vanillesuiker = 1 zakje
  • 1 citroen (zeste fijn geraspt)
  • 4 eieren
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 75 gr natuuryoghurt (volle of halvolle)
  • 125 gr frambozen (vers of diepvries)

Instructies
 

  • Begin de dag ervoor met de vanillepudding zodat deze volledig is afgekoeld om te gebruiken voor deze cake. Zie notities hieronder voor meer uitleg.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm of cakevorm met bakpapier.
  • Begin met het maken van het deeg voor de cake.
    Doe de zachte boter, suiker, vanillesuiker en fijngeraspte zeste van citroen in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit licht en romig voor zo'n 6 a 7min op hoge snelheid. Schraap af en toe de zijkanten even los. De boter dient echt bijna wit te zien.
    Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Wanneer alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog zeker een minuutje mixen op hoge snelheid.
    Verlaag de snelheid van je mixer naar de laagste snelheid. Voeg de bloem toe en als laatste de yoghurt. Wanneer alles gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel.
  • Schep de helft van het deeg in de bakvorm en verdeel hierover enkele eetlepels pudding. Je hoeft de pudding niet uit te smeren, gewoon hoopjes pudding in het deeg scheppen. De pudding zal vrij stevig zijn maar dat is niet erg.
    Doe de rest van het deeg in de vorm en verdeel hierop weer enkele eetlepels pudding. (Je zal niet alle pudding nodig hebben).
    Verdeel er de frambozen over en duw deze ietwat in de pudding/deeg.
    Bak de cake mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 50 a 60min. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan voorzichtig en laat verder afkoelen
    Smakelijk

Notities

(*) De dag ervoor heb ik de klassieke Imperial vanillepudding gemaakt (deze). Op de verpakking staat dat je 750ml melk moet gebruiken. Ik heb 700ml gebruikt. De pudding mag iets steviger zijn. Zorg ervoor dat ie volledig is afgekoeld als je hem gaat verwerken in deze cake. Daarom kan je hem het best de dag ervoor al maken. Eenmaal klaar, bedek dan de pudding met plasticfolie. De folie dient de pudding echt te raken. 
Ter info ! Je zal niet alle pudding voor de cake hoeven te gebruiken dus je kan na het maken nog een potje zo opeten 😉

1 thought on “Cake met frambozen en pudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.