Gehaktballetjes met yoghurtsaus

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met yoghurtsaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Deze zuiderse balletjes gemaakt met kippengehakt zijn gezond, licht, fris en klaar in amper 30min. Serveer deze met een frisse yoghurtsaus. Je kan deze ook als hapje serveren.
Naar recept gaan

Gehaktballetjes met yoghurtsaus, een simpel zomers receptje dat je veelzijdig kan inzetten. Serveer deze als doordeweekse avondmaaltijd. Of neem het mee op een zomerse picknick. Of serveer ze als hapje bij een apéro. Gehaktballetjes smaken nu eenmaal altijd. Deze versie heeft wat zuiderse vibes en de yoghurtsaus maakt het lekker fris. Dit receptje is klaar in amper 30min en je hebt er niet veel werk aan. Super handig dus tijdens de zomermaanden.

Nog meer lekkere receptjes met gehaktballetjes? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met yoghurtsaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Deze zuiderse balletjes gemaakt met kippengehakt zijn gezond, licht, fris en klaar in amper 30min. Serveer deze met een frisse yoghurtsaus. Je kan deze ook als hapje serveren.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Gehaktballetjes met yoghurtsaus?

  • Kippengehakt of je kan ook gewoon gemengd gehakt gebruiken
  • Yoghurt : voor de gehaktballetjes gebruikte ik wat natuuryoghurt (kan ook met griekse yoghurt) en voor de saus gebruikte ik Griekse yoghurt
  • Look & sjalot en/of ui
  • Komijnpoeder
  • Oregano
  • Ei
  • Paneermeel
  • Verse peterselie, bieslook en dille (optioneel)
  • Komkommer
  • Kerstomaten

Hoe maak je deze Gehaktballetjes met yoghurtsaus?

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Hiervoor meng je het gehakt met fijngehakte sjalot (of ui), geperste look, yoghurt, optioneel wat komijn, oregano, ei, paneermeel, peper en zout. Rol er vervolgens balletjes van. Verhit dan een ruime pan met wat olijfolie en bak hierin de balletjes mooi goudbruin rondom en gaar binnenin.
TIP! Je kan het gehakt al op voorhand mengen, goed afdekken en dan in de koelkast bewaren. Zo kan je ze later bakken.
TIP! Je kan trouwens de balletjes zowel warm, lauw of koud serveren.

Ondertussen kan je de yoghurtsaus maken. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met fijngehakte peterselie, bieslook, optioneel wat dille, geperste look, peper en zout. Proef zeker even en breng eventueel nog verder op smaak met wat kruiden.
TIP! Maak de saus al enkele uren op voorhand zo zal de look nog beter doorproeven. Dek zeker goed af alvorens je ze in de koelkast zet.

Verdeel de yoghurt over een ruime bord gevolgd door de balletjes. Werk eventueel verder af met wat fijngehakte ui, kerstomaten en komkommer.
TIP! Serveer je deze als doordeweekse maaltijd, kook er dan wat pasta of couscous bij.

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met yoghurtsaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Deze zuiderse balletjes gemaakt met kippengehakt zijn gezond, licht, fris en klaar in amper 30min. Serveer deze met een frisse yoghurtsaus. Je kan deze ook als hapje serveren.
Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met yoghurtsaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Deze zuiderse balletjes gemaakt met kippengehakt zijn gezond, licht, fris en klaar in amper 30min. Serveer deze met een frisse yoghurtsaus. Je kan deze ook als hapje serveren.

Gehaktballetjes met yoghurtsaus

Lekker makkelijk recept voor Gehaktballetjes met yoghurtsaus, simpel en snel doordeweeks recept voor op je weekmenu. Deze zuiderse balletjes gemaakt met kippengehakt zijn gezond, licht, fris en klaar in amper 30min. Serveer deze met een frisse yoghurtsaus. Je kan deze ook als hapje serveren.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui
  • 200 gr Kerstomaten
  • 1/2 komkommer

Gehaktballetjes

  • 600 gr kippengehakt (of gewoon gemengd gehakt)
  • 1 teentje look
  • 1 kleine sjalot (of ui)
  • 2 el yoghurt (gewone natuuryoghurt of griekse yoghurt)
  • 1 snuifje komijnpoeder (optioneel)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 ei
  • 50 gr Paneermeel
  • Peper en zout

Yoghurtsaus

  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 el dille (fijngehakt) Optioneel
  • 1 teentje look

Instructies
 

  • Begin met het maken van de gehaktballetjes.
    Doe het gehakt in een mengkom.
    Pel het teentje look, pers dit uit en voeg toe aan het gehakt.
    Pel de sjalot (of ui) en hak fijn en voeg ook toe samen met de yoghurt, komijn, oregano, ei, peper en zout. Meng dit alvast goed.
    Doe er het paneermeel bij en meng goed. Is het nog iets te vochtig, voeg nog wat meer paneermeel toe
  • Rol balletjes van het gehakt.
    Je kan deze balletjes meteen bakken of je kan ze ook afgedekt bewaren in de koelkast en bakken voor het serveren.
    Bak ze in een ruime pan met wat olijfolie. Bak ze mooi goudbruin rondom en gaar binnenin.
    TIP! Je kan de balletjes zowel koud, lauw of warm serveren
  • Ondertussen kan je de saus maken.
    Meng hiervoor de yoghurt met peterselie, bieslook, dille, peper en zout.
    Pel het teentje look en pers uit. Voeg ook toe. Meng goed
    TIP! Ik maak deze saus al enkele uren op voorhand. Dek de kom goed af en bewaar in de koelkast. Zo zal de look nog iets meer doorsmaken
  • Vervolgens kan je de rest van de groentjes versnijden
    Pel de ui en hak heel fijn.
    Halveer de kerstomaten
    Snij de komkommer heel fijn.
  • Verdeel de saus over een groot bord gevolgd door de gebakken balletjes en groentjes
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, doordeweeks recept, gehakt, gehaktballetjes, hapje, hoofdgerecht, kip, klaar in 30min, snel klaar, weekmenu, yoghurt, yoghurtsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.