Gebakken zalm met aardbei-basilicum salsa

gebakken zalm met aardbei-basilicum salsa

Zalm met aardbei?
Aardbei met basilicum?
Wees maar gerust … het was een topcombinatie. Je zou het op het eerste zicht niet zeggen maar deze ingredienten passen perfect bij elkaar, dat is nu eenmaal het concept van “food pairing”. Deze combineert ingredienten met elkaar die wij als gewone mens nooit bij elkaar zouden eten en gebeurt wetenschappelijk op basis van geuren en aroma’s.

gebakken zalm met aardbei-basilicum salsa

Dit gerechtje bevat niet enkel een verassende combinatie, het is ook super easy om te maken met slechts enkele ingredienten en weinig afwas 🙂 … WIN WIN WIN

gebakken zalm met aardbei-basilicum salsa

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 stukjes zalmfilet (+/- 150 a 200gr per stuk) liefst met vel
  • 300gr aardbeien
  • 1/4 rode ui
  • enkele blaadjes basilicum
  • enkele blaadjes munt
  • 1el azijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Begin met de aardbei-basilicum salsa.
Snij de kroontjes weg van de aardbeien. Snij de aardbeien in kleine blokje.
Hak de ui fijn.
Hak de kruiden in dunne sliertjes.
Meng de aardbeien, ui en kruiden met 1el azijn en voeg ook 1el azijn toe. Meng voorzichtig en kruid met een beetje zout.
Hou fris in de koelkast.

Verhit een pan met een goede scheut olijfolie.
Kruid de zalm met zout en peper.
Bak de zalm eerst met velkant in de pan (ongeveer 4 a 5min) draai dan voorzichtig om en bak nog eens 1 a 2min. Baktijd hangt af van de grootte van de vis.

Leg de zalm op de borden en verdeel hierover de aardbei-basilicum salsa.

Serveer direct!

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.