Zalm met aardbei?
Aardbei met basilicum?
Wees maar gerust … het was een topcombinatie. Je zou het op het eerste zicht niet zeggen maar deze ingredienten passen perfect bij elkaar, dat is nu eenmaal het concept van “food pairing”. Deze combineert ingredienten met elkaar die wij als gewone mens nooit bij elkaar zouden eten en gebeurt wetenschappelijk op basis van geuren en aroma’s.
Dit gerechtje bevat niet enkel een verassende combinatie, het is ook super easy om te maken met slechts enkele ingredienten en weinig afwas š … WIN WIN WIN
Ingrediƫnten (2 personen)
- 2 stukjes zalmfilet (+/- 150 a 200gr per stuk) liefst met vel
- 300gr aardbeien
- 1/4 rode ui
- enkele blaadjes basilicum
- enkele blaadjes munt
- 1el azijn
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
Begin met de aardbei-basilicum salsa.
Snij de kroontjes weg van de aardbeien. Snij de aardbeien in kleine blokje.
Hak de ui fijn.
Hak de kruiden in dunne sliertjes.
Meng de aardbeien, ui en kruiden met 1el azijn en voeg ook 1el azijn toe. Meng voorzichtig en kruid met een beetje zout.
Hou fris in de koelkast.
Verhit een pan met een goede scheut olijfolie.
Kruid de zalm met zout en peper.
Bak de zalm eerst met velkant in de pan (ongeveer 4 a 5min) draai dan voorzichtig om en bak nog eens 1 a 2min. Baktijd hangt af van de grootte van de vis.
Leg de zalm op de borden en verdeel hierover de aardbei-basilicum salsa.
Serveer direct!
Smakelijk