Ricottataart met roosjes van wortel & courgette

Ricotta taart met courgette wortel roosjes

Bij Albert Heijn verkopen ze tegenwoordig de kleurrijke regenboog wortelmix. Ik loop al weken rond met deze wortelen in mijn gedachten om hier iets leuk met te maken …. misschien een beetje raar maar ik loop constant aan eten te denken en in mijn gedachten ben ik constant nieuwe receptjes aan het maken … WEIRDO 🙂

Ricotta taart met courgette wortel roosjes

Ook zit ik dagelijks te scrollen door Pinterest en andere receptenpagina’s om ideetjes op te doen en zo ben ik op een taart gebotst met roosjes van wortel en courgette. Alleja de roosjes waren eerder enorme rozen maar toch vond ik het een fantastisch idee.

Ricotta taart met courgette wortel roosjes

Voorbije week ging ik zelf aan de slag en het vergde misschien wel wat meer tijd om de groenten op te rollen maar dit is het wel waard als je het resultaat ziet. Met de kleurrijke wortelen wordt het een prachtig en kleurrijke taart maar je kan ook gewoon oranje wortelen hiervoor gebruiken.
Het oprollen van de groenten nam wat tijd in beslag maar de vulling is heel simpel en hoeft enkel maar even gemengd te worden.

Ricotta taart met courgette wortel roosjes

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 350gr ricotta
  • 1 ei
  • 55gr geraspte Mozzarella (of andere geraspte kaas)
  • 25gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Enkele blaadjes tijm
  • 1 a 2 courgettes
  • 5 a 6 wortelen (in verschillende kleuren als je deze kan vinden)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Extra > taartvorm + bakbonen (of centjes)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snij het overtollige deeg weg.
Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg.
Leg een stuk bakpapier op het deeg en doe hierin de bakbonen (of centjes), we gaan namelijk eerst de bodem blind bakken in ongeveer 15min.

Ondertussen kan je de vulling maken.
Meng daarvoor de ricotta, ei, geraspte mozzarella, Parmezaanse kaas en enkele blaadjes tijm. Kruid met peper en zout.

Schil ook alvast de wortelen en was de courgette.
Snij nu met behulp van een dunschiller of met een mandoline dunne ietwat brede slierten.

Haal de taartbodem na 15min bakken uit de oven.
Verwijder voorzichtig de bakbonen en bakpapier.
Schep op de bodem het mengsel van ricotta.

Rol nu de sliertjes wortel of courgette op en duw voorzichtig in de taart.
Normaal zullen de slierten van de courgette iets breder zijn. Deze kan je dan best na het oprollen nog eens in de helft snijden.
Voor de wortelslierten heb ik steeds 2 verschillende kleuren van wortel op elkaar gelegd en opgerold, zo krijg je een mooi kleureneffect.
Vul zo de taart helemaal op.
Wrijf de groenten een beetje in met olijfolie.

Bak de taart nog eens ongeveer 20min in de oven op 190 graden.

Haal uit de oven en serveer direct

Smakelijk !

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.