Voor mij geen herfstvakantie maar gewoon “business as usual”. Ik heb het misschien wel iets makkelijker omdat ik 4/5 werk waarvan 3 dagen van thuis uit. Elke dag bespaar ik dus heel wat tijd uit (+ file frustraties) maar dat wil niet zeggen dat ik dan elke dag uren achter het fornuis ga staan om eten klaar te maken.
Nee hoor, daar doe ik niet aan mee … Waar ik wel aan mee doe, is het “fast, fresh, delicious” concept.
Snelle makkelijke receptjes met zo veel mogelijk verse ingredienten dat natuurlijk kei lekker is, dat is iets wat iedereen wel probeert na te streven. En als het dan bovendien ook nog ietwat voedzaam en gezond is, dan is helemaal een topper.
Wat ook een toppertje is, is deze frittata met zalm, prei, boerenkool en cottage cheese … kortom een “power bommetje” dat helemaal aan mijn eisen van “fast, fresh, delicious” voldoet.
Ingrediënten voor 4 personen
- 100gr boerenkool (fijngesneden)
- 2 preien (fijngesneden)
- 5 lente-uitjes (fijngesneden)
- 1 teentje look (gepeld en fijngesneden)
- 6 eieren
- 200gr cottage cheese
- 100gr gerookte zalm
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze Stoofpotje
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpotje.
Stoof hierin de de boerenkool, prei, look en lente-uitjes even aan.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts ondertussen de eieren met de cottage cheese los en kruid met peper en zout.
Schep de gestoofde groentjes in een ovenschotel.
Beleg met de plakjes gerookte zalm en giet hierover het eiermengsel.
Bak de frittata ongeveer 20 a 25min in de oven.
Serveer direct met een stukje brood of bij een salade.
Smakelijk!