Dit was en is nog steeds een van mijn lievelingsgerechten. Een gewoon simpel klassiek gerecht maar ooo zo lekker nl. frikandellen met kriekjes. Dit is zo’n gerecht dat je dikwijls op zondag bij de grootmoeder voorgeschoteld krijgt, en het blijft gewoon kei lekker. Dus dit kon gewoon niet ontbreken op mijn foodblog.
En weet je wat wij altijd doen als er nog kriekjes over zijn? Dan maken we vanillepudding (uit een pakje weliswaar), we lepelen daar goed veel kriekjes en saus op en dan smullen.
En nog een algemene afspraak bij het eten van deze frikandellen met krieken, wie een steentje in een kriekje vindt die moet de afwas doen !!!
Ingrediënten
- 800gr gemengd gehakt
- 1 pot noordkrieken (720ml)
- 1 ei
- 2el paneermeel
- 1 el kokosbloesemsuiker of 2 a 3 el gewone suiker
- 1 kl aardappelzetmeel
- peper en zout
- olijfolie
Bereidingswijze
Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Kruid met peper en zout. Rol hiervan gehaktballen. Je kan zelf kiezen hoe groot ze moeten zijn. Je kan de gehaktballen ook maken met behulp van een ijsschepper. Dan zijn ze allemaal even groot.

Neem een ruime pan en verhit deze met een scheutje olijfolie. Bak hierin de balletjes eerst goudbruin aan en zet dan het vuur iets zachter zodat ze rustig verder kunnen garen.
Maak ondertussen de krieken.
Giet de krieken en sap in een kookpot. Schep enkele lepels van het sap apart in een kommetje en voeg het aardappelzetmeel hierbij en roer goed. Breng de kookpot met krieken aan de kook. Wanneer deze bijna koken, voeg dan het aparte sap (dat je met het aardappelzetmeel hebt gemengd) toe en roer goed. Laat enkele seconden goed inkoken. Je zal zien dat de saus indikt. Draai het vuur dan uit.
Als de frikandellen gaar zijn, dan kan je serveren
Aanvallen maar !!!
.
hoi elien,
laat dit nu ook het lievelingsgerecht zijn van mijn 2 liefdochters…
ze zijn er verzot op…dus dit receptje zullen we zeker wel eens gebruiken
liefs