Erwten pannenkoeken met halloumi

Erwten pannenkoeken met halloumi

De lente is op komt en ook Pasen komt om de hoek loeren, dringend tijd dus om jullie te inspireren met wat “lenterige” paasreceptjes. Deze erwten pannenkoeken met halloumi zijn perfect voor de paasbrunch en kunnen ook perfect geserveerd worden als doordeweeks avondmaaltje. Lekker veelzijdig dus!

Verwacht je aan heerlijke fluffy pannenkoekjes die trouwens ook glutenvrij zijn omwille van de boekweitbloem. Je kan deze natuurlijk ook gewoon maken met patisseriebloem.
Bij deze flashy groene pannenkoekjes serveerde ik halloumi pakketjes ofwel halloumi omwikkeld met plakjes spek. Je kan dit gerechtje ook vegetarisch maken, laat dan gewoon het spek weg en bak de halloumi gewoon zo. Nog wat heerlijk romige labneh (= uitgelekte yoghurt) of gewoon wat losgeklopte roomkaas en je hebt een heerlijk, licht en origineel receptje voor de paasbrunch.

Erwten pannenkoeken met halloumi
Erwten pannenkoeken met halloumi

Erwten pannenkoeken met halloumi

Heerlijke glutenvrije pannenkoeken met erwten geserveerd met halloumi-spek pakketjes
Gang brunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 300 gr doperwten vers of diepvries
  • 1 el basilicum vers – gehakt
  • 200 gr boekweitbloem of patisseriebloem
  • 4 eieren
  • 350 ml melk (*)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 250 gr halloumi
  • +/- 12 dunne sneetjes spek
  • Labneh of roomkaas om te serveren

Instructies
 

  • Begin met de erwten 3min te blancheren in licht gezouten kokend water.
    Giet af en spoel direct onder ijskoud water.
    Hou 100gr apart voor de afwerking later.
  • Voor de erwten pannenkoeken.
    Doe 200gr gekookte erwten in een blender samen met de bloem, melk, eieren, 1el olijfolie en basilicum. Mix tot een glad beslag.
    Laat 10min staan.
  • Dep de halloumi droog en snij in frietjes vorm. Zorg dat je ongeveer +/- 12 frietjes hebt.
    Omwikkel de halloumi frietjes met de plakjes spek. Zet even opzij.
  • Verhit een pan met een scheutje olijfolie.
    Bak hierin kleine pannenkoekjes van het deeg.
    Verhit een tweede pan zonder olie en bak hierin de halloumi-spek pakketjes mooi goudbruin langs alle kanten.
  • Serveer de pannenkoeken met de halloumi-spek pakketjes, de resterende gekookte erwtjes en wat labneh of roomkaas.
    Smakelijk !
Trefwoord brunch, doordeweeks recept, glutenvrij, halloumi, paasbrunch, pasen, spek
Erwten pannenkoeken met halloumi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.