De lente is op komt en ook Pasen komt om de hoek loeren, dringend tijd dus om jullie te inspireren met wat “lenterige” paasreceptjes. Deze erwten pannenkoeken met halloumi zijn perfect voor de paasbrunch en kunnen ook perfect geserveerd worden als doordeweeks avondmaaltje. Lekker veelzijdig dus!
Verwacht je aan heerlijke fluffy pannenkoekjes die trouwens ook glutenvrij zijn omwille van de boekweitbloem. Je kan deze natuurlijk ook gewoon maken met patisseriebloem.
Bij deze flashy groene pannenkoekjes serveerde ik halloumi pakketjes ofwel halloumi omwikkeld met plakjes spek. Je kan dit gerechtje ook vegetarisch maken, laat dan gewoon het spek weg en bak de halloumi gewoon zo. Nog wat heerlijk romige labneh (= uitgelekte yoghurt) of gewoon wat losgeklopte roomkaas en je hebt een heerlijk, licht en origineel receptje voor de paasbrunch.


Erwten pannenkoeken met halloumi
Ingrediënten
- 300 gr doperwten vers of diepvries
- 1 el basilicum vers – gehakt
- 200 gr boekweitbloem of patisseriebloem
- 4 eieren
- 350 ml melk (*)
- Peper en zout
- Olijfolie
- 250 gr halloumi
- +/- 12 dunne sneetjes spek
- Labneh of roomkaas om te serveren
Instructies
- Begin met de erwten 3min te blancheren in licht gezouten kokend water.Giet af en spoel direct onder ijskoud water. Hou 100gr apart voor de afwerking later.
- Voor de erwten pannenkoeken. Doe 200gr gekookte erwten in een blender samen met de bloem, melk, eieren, 1el olijfolie en basilicum. Mix tot een glad beslag.Laat 10min staan.
- Dep de halloumi droog en snij in frietjes vorm. Zorg dat je ongeveer +/- 12 frietjes hebt.Omwikkel de halloumi frietjes met de plakjes spek. Zet even opzij.
- Verhit een pan met een scheutje olijfolie.Bak hierin kleine pannenkoekjes van het deeg. Verhit een tweede pan zonder olie en bak hierin de halloumi-spek pakketjes mooi goudbruin langs alle kanten.
- Serveer de pannenkoeken met de halloumi-spek pakketjes, de resterende gekookte erwtjes en wat labneh of roomkaas.Smakelijk !
