Eieren met ratatouille en chorizo

Deze eieren met ratatouille en chorizo is een ideale gezonde doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijk en snel te maken eenpansgerecht dat je ook nog eens op voorhand kan maken. Door de chorizo weg te laten kan je er eenvoudig een vegetarisch receptje van maken.
Naar recept gaan

We maken een tripje naar het zuiden met dit gerechtje van eieren met ratatouille en chorizo, meer bepaald Frankrijk en Spanje. Misschien doet dit receptje ook nog denken aan een ander bekend en trendy ei recept namelijk Shakshuka. Een bekend receptje uit het Midden-Oosten waarbij eitjes gegaard worden in een pittige tomatensaus. In dit receptjes worden ze gegaard in de ratatouille.

Een klassiek ratatouille bestaat eigenlijk gewoon uit gestoofde groenten. Het is vaak een combinatie van tomaten, aubergine, courgette, paprika, ui en look. Heel puur, zo simpel maar o zo lekker! Je kan dat combineren met een stukje vlees of vis of ook heel lekker met wat halloumi. In dit receptje gaan we deze groentjes combineren met chorizo en garen we de eitjes in de ratatouille. Serveer daarbij wat brood of stokbrood en meer heb je niet nodig voor een simpele en vooral lekker doordeweeks maaltje.

Ter info > ik koos niet voor de klassieke ratatouille groenten wel voor de combinatie van courgette, tomaten, paprika, venkel, zoete aardappel, ui en look. Je kan hier trouwens zelf mee spelen.

Deze eieren met ratatouille en chorizo is een ideale gezonde doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijk en snel te maken eenpansgerecht dat je ook nog eens op voorhand kan maken. Door de chorizo weg te laten kan je er eenvoudig een vegetarisch receptje van maken.

Hoe maken we deze eieren met ratatouille en chorizo?

We beginnen eerst met het versnijden van zowel de chorizo als alle groentjes namelijk ui, look, venkel, zoete aardappel, paprika, courgette en tomaten. Verhit vervolgens een ruime pan en bak hierin de chorizo eerst kort aan. Je zal zien dat de chorizo olie zal vrijgeven. Schep het vlees uit de pan maar laat de olie in de pan.

Nu gaan we de groentjes in de olie bakken. Doe de ui, venkel, zoete aardappel en paprika in de pan en stoof deze eerst goed aan. Roer regelmatig. Voeg vervolgens de look, courgette, tomaten en de smaakmakers toe. Laat alles rustig garen tot de groentjes mooi beetgaar zijn. Maak kuiltjes in de groenten en breek hierin voorzichtig de eitjes. Laat deze zachtjes garen tot het eiwit is gestold. Serveer direct.

Tips en vragen voor het maken van deze eieren met ratatouille en chorizo

  • Kan je de chorizo weglaten? Ja zeker, wil je er een vegetarisch gerecht van maken dan laat je deze gewoon weg. Of geen fan van chorizo dan kan je deze ook maken met bijvoorbeeld spekjes of gehakt.
  • Kan ik dit receptje op voorhand maken? Je kan de ratatouille makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Op de dag dat je dit op tafel wilt zetten, warm de ratatouille zachtjes terug op in een pan, maak er vervolgens kuiltjes in en laat daarin de eitjes garen.
  • Tip!! Wil je het toch iets “sausig” hebben? Voeg aan de groentjes wat passata of tomatenblokjes uit blik toe. Door het toevoegen van de verse tomatenblokjes, wordt dit sowieso al wat “sausiger”.


Deze eieren met ratatouille en chorizo is een ideale gezonde doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijk en snel te maken eenpansgerecht dat je ook nog eens op voorhand kan maken. Door de chorizo weg te laten kan je er eenvoudig een vegetarisch receptje van maken.
Deze eieren met ratatouille en chorizo is een ideale gezonde doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijk en snel te maken eenpansgerecht dat je ook nog eens op voorhand kan maken. Door de chorizo weg te laten kan je er eenvoudig een vegetarisch receptje van maken.

Eieren met ratatouille en chorizo

Deze eieren met ratatouille en chorizo is een ideale gezonde doordeweekse maaltijd. Een gemakkelijk en snel te maken eenpansgerecht dat je ook nog eens op voorhand kan maken. Door de chorizo weg te laten kan je er eenvoudig een vegetarisch receptje van maken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1/2 venkel
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 tomaten (je kan ook kerstomaten gebruiken)
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl tijm
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 4 of 8 eieren
  • Zout

Instructies
 

  • Snij de chorizo in kleine blokjes of fijne reepjes.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de look en hak fijn.
    Hak de venkel fijn.
    Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Zorg dat je deze fijn snijdt, anders zal deze niet gelijktijdig gaar zijn met de rest van de groenten.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in fijne blokjes.
    Snij de courgette in kleine blokjes.
    Snij de tomaten in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime pan, zonder vetstof. Bak hierin de chorizo kort aan, je zal zien dat de chorizo olie zal vrijgeven. Schep de chorizo uit de pan, laat de olie in de pan want hier gaan we groentjes in bakken.
    Voeg de ui, venkel, zoete aardappel en paprika toe aan de pan en stoof deze aan voor zo'n 7 a 8min. Roer regelmatig.
    Voeg vervolgens de look, courgette, tomaten, oregano, tijm, cayennepeper en zout toe. Meng even en laat nog eens zo'n 10 a 15min zachtjes garen. Zorg dat de groentjes mooi beetgaar zijn.
  • Maak kuiltjes in de groentjes en breek hierin voorzichtig de eitjes. Laat de eieren zachtjes garen.
    Serveer direct wanneer de eieren gaar zijn.
    Serveer met brood
    Smakelijk
Trefwoord chorizo, courgette, doordeweeks recept, eenpansgerecht, eieren, gezond recept, tomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.