Paasei koekjes

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.
Naar recept gaan

Je hebt koekjes en je hebt deze Paasei koekjes, onweerstaanbaar lekker met een geheim ingrediënt in het deeg. Dat “secret ingredient” is roomkaas, waardoor ze lekker smeuïg zijn. Om eerlijk te zijn, dit zijn echt de lekkerste koekjes die ik al gemaakt hebt en bovendien super gemakkelijk. Gewoon het deeg alleen alleen al is onweerstaanbaar lekker. Ik had mij er al ziek in gegeten en dan moest ik nog van de koekjes zelf proeven😃 .

Zowel in het deeg als in de afwerking (zoals je kan zien) zitten paaseitjes. Ik heb hier geen klassieke chocolade paaseieren voor gebruikt, wel de M&M’s paaseitjes. Via deze link, kan je zien hoe de verpakking eruitziet aangezien M&M verschillende versies heeft. Kan je deze nu niet vinden, dan kan je in het deeg ook de klassieke M&M’s verwerken en de koekjes afwerken met gewone chocolade paaseieren.

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.

Hoe maken we deze Paasei koekjes?

Belangrijk voor je begint, is dat je boter en roomkaas op kamertemperatuur zijn! Hak ook al de M&M Paaseitjes grof of dit gaat ook heel makkelijk en snel in een blendertje. Dit hoeft niet super fijn gemalen te worden, je mag nog een bite hebben.

Begin met gezeefde bloem te mengen met maizena en baking soda. Zet even opzij. Doe vervolgens de zachte boter en roomkaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix romig en glad. Mix vooral niet te lang. Voeg er gewone suiker en bruine suiker aan toe, mix opnieuw tot dit mooi romig is. Doe er een eitje en vanille essence bij en mix tot het mooi glad deeg. Voeg het bloem mengsel toe en kneed/mix tot een stevig deeg. Mix vooral niet te lang. Als laatste doe je er de gehakte M&M’s bij en meng nog heel kort. Laat het deeg nu minstens 1h opstijven in de koelkast.

Als het deeg goed stevig is opgesteven, kan je gaan bakken. Rol balletjes van zo’n +/- 2 a 3cm diameter, duw ze vervolgens een klein beetje platter (zoals een hamburger) en leg ze op een beklede bakplaat. Je hoeft niet super veel plaats tussen de balletjes te laten, ze spreiden ietwat uit maar niet al te veel.
Je zal sowieso de koekjes in de porties moeten bakken. Bewaar dan steeds het deeg in de koelkast anders wordt dit te plat.
Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven. Als ze eenmaal gebakken zijn (ze zullen nog wak zijn), haal uit de oven en duw meteen nog een paar hele M&M’s in de koekjes. Laat de koekjes eerst zo’n 8 a 10min afkoelen op de bakplaat zodat ze steviger worden en leg ze dan op een rooster op verder af te koelen.

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.
Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.

Paasei koekjes

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 8

Equipment

  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 175 gr M&M Paaseitjes + extra voor afwerking (*)
  • 250 gr patisseriebloem
  • 3 gr baking soda
  • 3 gr maizena
  • 115 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 115 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

  • Begin met de M&M's iets fijner te hakken of je kan dit ook met een blendertje doen. Dit hoeft niet super fijn te zijn, je mag nog een beet hebben. Zet ze even opzij.
  • Zeef de bloem en voeg er de baking soda en maizena aan toe. Meng kort en zet even opzij.
  • Doe de zachte boter en roomkaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix mooi glad en romig voor een paar minuten.
    Voeg er vervolgens de gewone suiker en bruine suiker aan toe en mix opnieuw glad en romig.
    Doe er het ei en vanille essence bij en mix tot een mooie gladde massa.
    Voeg nu het bloem mengsel toe en mix kort tot een stevig deeg.
    Als laatste voeg je er de gehakte M&M's bij, ja de gehele hoeveelheid 😃! Meng nog even kort.
    Laat het deeg nu minstens 1h (mag ook langer) opstijven in de koelkast.
  • Verwam de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Rol balletjes van zo'n 2 a 3cm diameter, duw ze dan iets platter (zoals een hamburgertje) en leg op de bakplaat. Je hoeft niet super veel plaats tussen de balletje te laten. Ze zetten ietwat uit tijdens het bakken maar niet veel.
    TIP ! Je zal de koekjes in de verschillende porties moeten bakken. Bewaar het deeg ondertussen altijd in de koelkast.
    Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 14min. Ze zullen nog wak aanvoelen als ze uit de oven komen.
    Als de koekejs uit de oven komen, duw er meteen nog wat extra M&M's in. Dit moet je echt doen als ze uit de oven komen wanneer de koekjes nog wak zijn.
    Laat de koekjes nu eerst 8 a 10min afkoelen en opstijven op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster om verder volledig te laten afkoelen.
  • Bewaar de koekjes luchtdit
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier ook de gewone M&M’s (zonder noten) voor gebruiken als je de Paaseitjes niet meer vind. 
Trefwoord bakken, koekjes, lekker en eenvoudig, m&m’s, paaseitjes, pasen, roomkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.