Dit vegetarisch eenpansgerecht met pasta en halloumi hoort gewoon thuis op je weekmenu. Van deze “one pot” maaltijd kan je alleen maar fan zijn. Ten eerste omdat het weinig werk vraagt, alsook amper afwas aangezien we alles in dezelfde pan bereiden. Het belangrijkste natuurlijk omdat deze verschrikkelijk lekker is. Groentjes, pasta en dan die smeuïge halloumi, dat zijn gewoon de ingrediënten voor succes. Het leuke aan dit receptje is dat je er zelf nog volop extra’s aan kan gaan toevoegen.
Qua pasta gebruikte ik in deze bereiding riso of orzo pasta. Deze lijkt heel hard op een rijstkorrel. Je zou trouwens ook rijst kunnen gebruiken, gebruik dan best wel risottorijst.
Ben je geen fan van halloumi (say what??)? Ook deze kan je weglaten en werk bijvoorbeeld de pasta af met wat feta of Parmezaanse kaas.
Zelf hield ik het vegetarisch, maar je zou hier perfect nog een stukje vlees kunnen bij bakken zoals bijvoorbeeld kip of gehaktballetjes.
Hoe maken we dit eenpansgerecht met pasta en halloumi?
Je kan best eerst beginnen met het snijwerk. De halloumi dep je eerst droog en snij dan in blokjes. De ui, paprika, venkel en look hak je fijn.
Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie en bak hierin de halloumi eerst mooi goudbruin langs alle kanten. Schep dan uit de stoofpot en zet even opzij. Je kan deze afdekken met wat aluminiumfolie.
Giet in dezelfde stoofpot opnieuw een scheutje olijfolie en stoof hierin de ui, paprika en venkel voor zo’n 5 a 6min. Roer regelmatig. Doe er dan de look en de riso/orzo pasta bij en laat een minuutje mee bakken. Voeg er vervolgens de oregano, tijm, passata, bouillon, peper en zout bij. Laat zachtjes sudderen tot de pasta mooi gaar is en het vocht zo goed als allemaal heeft opgenomen. Reken op zo’n 12min.
TIP! Proef van de pasta om te checken of deze gaar is. Is deze nog niet gaar maar heeft ie al het vocht opgenomen? Voeg dan nog wat water of bouillon toe zodat de pasta nog verder kan garen.
Als de pasta gaar is, haal van het vuur. Voeg de roomkaas en spinazie toe. Meng even en laat even staan. Zo kan de roomkaas smelten en de spinazie slinken. Op het laatste roer je alles nog even los en voeg ook de halloumi toe. Serveer direct.
Eenpansgerecht met pasta en halloumi
Ingrediënten
- 400 gr halloumi
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 (kleine) venkel (optioneel)
- 2 teentjes look
- 300 gr orzo of riso pasta
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1/2 tl tijm (gedroogd)
- 200 gr passata
- 500 ml bouillon (kip of groenten)
- 70 gr roomkaas
- 100 gr spinazie
- Olijfolie
- Peper en zout
Instructies
- We beginnen eerst met het snijwerk.Dep de halloumi droog en snij in blokjes.Pel de ui en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjesHak de venkel in fijne blokjes.Pel de look en hak fijn.
- Verhit een ruime stoofpot met een scheutje olijfolie.Bak hierin de de halloumi eerst mooi goudbruin aan langs alle kanten. Schep dan uit de pot en zet even opzij. Je kan deze afdekken met wat aluminiumfolie.
- Doe opnieuw een scheutje olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof er de ui, paprika en venkel in aan. Stoof voor ongeveer 5 a 6min en roer regelmatig. Voeg dan de look toe samen met de orzo of riso pasta en laat nog een minuutje bakken. Vervolgens doe je er de oregano bij samen met de tijm, passata, bouillon, peper en zout. Roer even en laat zachtjes sudderen. Je zal zien dat de pasta het vocht zal opnemen, reken op zo'n 12min. Proef om te checken of de pasta gaar is. Is dit nog niet het geval en heeft ie al het vocht opgenomen. Giet er dan nog wat water of bouillon bij.
- Als de pasta gaar is, haal de stoofpot van het vuur.Voeg de roomkaas en de spinazie toe. Laat even staan zodat de roomkaas kan smelten en de spinazie kan slinken. Roer op het laatste nog even goed door.Doe er ook de blokjes halloumi terug bijServeer direct.