Couscous salade met halloumi kroketjes, een makkelijk fris receptjes dat thuishoort op je zomerse weekmenu. Dit soort salades maak ik tijdens de zomer heel vaak klaar want weinig werk, snel klaar en eenvoudig op voorhand te maken. Hij bevat ook de nodige groentjes, een lekker frisse dressing en die simpele kaaskroketjes maken het helemaal af. Normaal zijn zo’n kroketten veel werk, maar deze echt niet. We gebruiken hiervoor de bekende Cypriotische kaas die we gewoon in blokjes snijden. Daarna nog even paneren bakken maar. Op minder dan 30min kan je deze op tafel hebben staan.
Nog meer lekkere simpele salade recepten? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Couscous salade met halloumi kroketjes ?
- Couscous : ik gebruik hier parelcouscous. Je zou hier ook orzo pasta kunnen gebruiken
- Komkommer
- Radijs
- Lente-ui
- Peterselie & bieslook
- Granaatappel
- Honing
- Citroen
- Olijfolie
- Halloumi
- Ei
- Bloem
- Panko of paneermeel
Hoe maak je deze Couscous salade met halloumi kroketjes ?
Begin met het maken van de couscous salade. Deze kan je al uren van tevoren maken zo zal ie nog meer smaak hebben. Kook daarvoor de couscous eerst gaar zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af, laat goed uitlekken en afkoelen. Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden nl. komkommer, radijsjes en lente-ui. Hak ook peterselie en bieslook fijn. Haal de pitjes uit de granaatappel en maak de dressing door olijfolie te mengen met honing, citroensap, peper en zout.
Vervolgens gaan we alles mengen. Daarvoor doe je eerste de afgekoelde couscous in een mengkom en doe er de groentjes, kruiden, granaatappel pitjes en dressing bij. Meng dit goed. Dek dan de kom goed af en zet in de koelkast. Door te staan, zal de salade lekker veel smaak krijgen.
De kroketjes kan je reeds op voorhand paneren en dan bewaren in de koelkast. Het bakken doe je best vlak voor het serveren, dit duurt ook niet zo lang. Dep eerst de halloumi goed droog met wat keukenpapier en snij dan in kleine blokjes. Haal dan eerst door wat bloem, vervolgens door los gekluts ei en als laatste door de panko . Je kan de kroketjes meteen gaan bakken in een ruime pan met een royale scheut olijfolie. Bak ze ongeveer 2 max 3min per kant.
Serveer de salade met de kroketjes.
Couscous salade met halloumi kroketjes
Ingrediënten
- 300 gr couscous (ik gebruik parelcouscous)
- 1/2 komkommer
- 1/2 bussel radijsjes
- 2 lente-uitjes
- 3 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 1 granaatapppel
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1/2 citroensap
- Peper en zout
Halloumi kroketjes
- 250 gr halloumi
- 2 el bloem
- 1 ei
- 80 gr panko (of paneermeel)
Instructies
- Begin met het maken van de couscous salade. Deze kan je makkelijk uren van tevoren zo zal ie nog meer smaak hebben. Of maak het a la minute. Kook de couscous zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
- Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. TIP! In dit soort salades vind ik het lekkerder dat de groentjes heel fijn gesneden zijn. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en hak in fijne blokjes. Snij de radijsjes in fijne stukjesHak de lente-ui fijnHaal de pitjes uit de granaatappel. Maak ook alvast de dressing door olijfolie te mengen met honing, sap van halve citroen en wat peper en zout.
- Doe de couscous in een ruime mengkom. Voeg er alle groentjes, kruiden (peterselie en bieslook) en granaatappel pitjes aan toe. Meng goed.Giet er dan de dressing over en meng goed. Dek de kom goed af en bewaar in de koelkast tot voor het serveren
- De kroketjes maak je best a la minute of je kan de kaas al paneren en in de koelkast bewaren. Het bakken moet echt a al minute. Snij de halloumi in kleine blokjes. Dep de halloumi goed droog met wat keukenpapier Neem 3 kommetjes. Doe in het eerste de bloem. In het tweede kluts je het ei los. In het derde doe je de panko en kruid met wat peper en zout.Haal de blokjes halloumi eerst door de bloem, vervolgens door het ei en als laatste door de panko. Zorg dat elk blokje een mooi laagje panko heeft. Leg op een bord met wat bakpapier.
- Verhit een pan met een royale scheut olie. Bak hierin de blokjes mooi goudbruin langs alle kanten. Eenmaal gebakken serveer direct met de salade.