Buddha bowl met gehaktballetjes

Buddha bowl met gehaktballetjes

Buddha bowls, de trend van het laatste jaar en ik ben fan! Wie er nog nooit van heeft gehoord, laat me dit easy kleurrijke concept even uitleggen. Buddha bowls is een kom gevuld met verschillende gezonde ingredienten zoals groentjes, granen, zaden, proteïnerijke ingredienten (avocado, ei …), … kortom je creeert een lekker kleurrijk kommetje vol met gezonde ingredienten. Meestal zijn buddha bowls vegetarisch maar ik voeg maar al te graag wat magere stukjes kip of gehakt toe zoals in deze versie van Buddha Bowl met gehaktballetjes.

Buddha bowl met gehaktballetjes

Naast gehaktballetjes die trouwens goed op smaak zijn gebracht met wat garam masala en crunchy amandelen, voegde ik aan de bowl wat kerstomaatjes, plakjes avocado, quinoa en feta toe. Maar het leuke aan deze kleurrijke bowls is dat je gewoon zelf volop kan spelen met de ingredienten, er bestaat echt geen vaste regel of ingredienten. En zijn ideaal om restjes in te verwerken!

Buddha bowl met gehaktballetjes

Ingredienten gehaktballen (4 personen)

  • 600gr gehakt
  • 1 teentje look
  • 2tl garam masala
  • 60gr geroosterde amandelen
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

Ingredienten buddha bowl

  • 200gr quinoa
  • 400gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 2 avocado’s
  • Feta
  • 1 sinaasappel
  • Snuifje garam masala
  • 1kl honing
  • 2el olijfolie

Bereidingswijze

Begin met het koken van de quinoa zoals vermeld op de verpakking.
Giet af en laat afkoelen. Ik serveerde de quinoa koud maar je kan hem eventueel ook warm serveren.

Voor de gehaktballetjes.
Hak de amandelen grof.
Pel het teentje look en hak fijn.
Meng het gehakt met de grof gehakte amandelen, look, garam masala en peper en zout. Meng goed en rol er gehaktballetjes van.
Verhit een pan met een scheut olijfolie/margarine/boter.
Bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin.

Terwijl de gehaktballetjes bakken, kan je de rest van de bowl voorbereiden.
Halveer de kerstomaten
Pel de ui en hak fijn.
Meng de zeste van een halve sinaasappel met het sap van de heel sinaasappel, snuifje garam masala, honing, 2el olijfolie en peper en zout.
Snij de avocado in kleine blokjes. Zet de dressing even opzij

Verdeel de gehaktballetjes over 4 kommetjes.
Verdeel over de kommetjes ook de quinoa, kerstomaatjes, avocado en feta. Werk af met de fijn gesneden ui.
Serveer direct met de dressing.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.