Wortelcake met perzik

Wortelcake met perzik

Wortelcake, een klassieker van jewelste! En toch heb ik deze klassieker pas zo’n 4 jaar geleden voor het eerst geproefd met toch wel een lichte twijfeling. Groenten in een cake, dat was voor mij toch een brug te ver een paar jaar geleden dus bleef er “wijselijk” ver van weg :-). Maar dan kwam er een dag “dat ik het licht zag” en bij Starbucks met veel goesting een stuk echte “carrot cake” bestelde. Na één hap was ik meteen verliefd en die liefde is nu nog steeds heel groot en daarom presenteer ik jullie met veel liefde deze yummie wortelcake met perzik. Doe daarbij een lekkere tas koffie en dat is smullen en genieten!

Wortelcake met perzik

Je kan zien dat de cake bovenaan rijkelijk belegd is met perzik. Maar ook in de cake zit perzik verwerkt, hier gebruikte ik echter perzik uit blik omdat de smaak iets geconcentreerder is.
Bij een typische carrot cake hoort natuurlijk ook dat typische “cream cheese” laagje wat ook bij deze versie van de partij is. Aan dat cream cheese laagje, voegde ik ook nog wat griekse yoghurt toe, voor een lekkere frisse toets.

Wortelcake met perzik

Ook zo verliefd op wortelcake? Wel dan moet je deze versie zeker maken deze zomer 🙂

Wortelcake met perzik
Wortelcake met perzik

Ingredienten cake

  • 150gr margarine/boter
  • 3 eieren
  • 135 suiker
  • 65gr bruine suiker
  • vanille essence
  • 180gr zelfrijzende bloem
  • 1tl kaneel
  • 250gr geraspte wortel
  • 1 blik perzik (410gr)

Ingredienten topping

  • 330gr roomkaas
  • 3el griekse yoghurt
  • 2el poedersuiker
  • 3el margarine/boter
  • 3el bruine suiker
  • 3 verse perziken

Bereidingswijze

Voor de cake.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beleg een cakevorm met bakpapier.
Begin met het smelten van de margarine/boter. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
Doe de perziken uit blik (zonder het sap) in een blender en mix tot een glad papje. Zet even opzij.
Meng de bloem met de kaneel.
Doe de eieren en beide suikers in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop licht en luchtig voor een paar minuten.
Voeg dan de vanille essence en gesmolten margarine/boter toe en meng goed. Doe hierbij in porties de bloem en meng tot een mooi glad deeg.
Voeg als laatste de geraspte wortel en het papje van perzik toe. Meng nog even kort. Giet het deeg in de bakvorm en bak de cake ongeveer 45min in de oven.
Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de topping.
Meng de roomkaas met de yoghurt en de poedersuiker. Ik deed dit met de hand maar je kan dit ook even vlug met de keukenmachine mengen.
Zet even in de koelkast om op te stijven.

Snij de verse perziken in plakjes.
Smelt de margarine/boter en voeg de bruine suiker toe en roer goed zodat de suiker kan smelten. Voeg dan de plakjes perzik toe en bak ongeveer 2 a 3min. Haal uit de pan en laat volledig afkoelen.

Smeer de afgekoelde cake bovenaan in met de roomkaas topping en werk af met gebakken perziken.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.