Aziatische salade met kalfsvlees en noedels

Wat we vandaag gaan eten?
Een lekkere zomerse salade, niet de typische “koude schotel” die we kennen met een schelletje ham, een gekookt eitje, wat sla, worteltjes en tomaat. Is ook lekker, maar een zomerse salade kan zo veel meer zijn en dat bewijst deze Aziatische salade met kalfsvlees en noedels.
Op en top zomers, weinig werk, bomvol smaak en gewoon super lekker.

Aziatische salade met kalfsvlees en noedels

Een salade met als hoofdingrediënten een lekker mals kalfslapje die een Aziatische marinade krijgt op basis van miso (een gefermenteerde pasta van sojabonen). De marinade wordt ook meteen de dressing van deze zomerse salde. Een salade die verder nog bestaat uit noedels, nectarine en groentjes.

Aziatische salade met kalfsvlees en noedels

Oh jee, waar ga ik die miso in godsnaam vinden, vragen jullie je nu misschien af als je het ingrediëntenlijstje bekijkt. Wel in de meeste grote supermarkten kan je deze gemakkelijk vinden. De afgelopen jaren hebben de meeste supermarkten (AH, Delhaize, Colruyt, Carrefour, …) hun assortiment enorm uitgebreid waardoor je ook daar heel gemakkelijk exotische ingrediënten kan vinden.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kalfslapjes (of kipfilet)
  • 250gr noedels (ik gebruikte Mihoen Rice noodles)
  • 1/4 rode kool (of witte)
  • 2 nectarines
  • 1 (kleine) komkommer
  • 2 (kleine) courgettes
  • 1 lente-ui
  • 2 handjes gezouten pinda’s
  • Olie/olijfolie

Ingrediënten dressing & marinade

  • 5el misopasta
  • 3el witte wijnazijn (of gewoon witte azijn)
  • 2tl gember (fijn geraspt)
  • 1 (klein) teentje look (fijngehakt)
  • 1,5el honing
  • 2tl chilisaus
  • Snuifje Zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediênten voor de dressing/marinade.
Wrijf de kalfslapjes in met de marinade, laat zo’n 10min marineren.

Bereid ondertussen de noedels zoals vermeldt op de verpakking.
Giet af en laat afkoelen.
Snij de nectarine in plakjes.
Hak de rode kool heel fijn.
Snij de komkommer in dunne plakjes.
De courgette heb ik door mijn spirellisnijder gehaald en ik hou deze rauw. Als deze heel fijn gesneden zijn, kan dit perfect. Of je kan de courgetteslierten ook heel kort even bakken.
Hak de lente-ui fijn.
Hak de pindanoten grof.
Meng alle ingrediënten en werk af met de grof gehakte pindanoten. Voeg een beetje van de dressing toe (niet alles, dan kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen)

Verhit een pan met wat olie/olijfolie en bak hierin de kalfslapjes mooi goudbruin.
Serveer deze met de salade.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.