Wat we vandaag gaan eten?
Een lekkere zomerse salade, niet de typische “koude schotel” die we kennen met een schelletje ham, een gekookt eitje, wat sla, worteltjes en tomaat. Is ook lekker, maar een zomerse salade kan zo veel meer zijn en dat bewijst deze Aziatische salade met kalfsvlees en noedels.
Op en top zomers, weinig werk, bomvol smaak en gewoon super lekker.
Een salade met als hoofdingrediënten een lekker mals kalfslapje die een Aziatische marinade krijgt op basis van miso (een gefermenteerde pasta van sojabonen). De marinade wordt ook meteen de dressing van deze zomerse salde. Een salade die verder nog bestaat uit noedels, nectarine en groentjes.
Oh jee, waar ga ik die miso in godsnaam vinden, vragen jullie je nu misschien af als je het ingrediëntenlijstje bekijkt. Wel in de meeste grote supermarkten kan je deze gemakkelijk vinden. De afgelopen jaren hebben de meeste supermarkten (AH, Delhaize, Colruyt, Carrefour, …) hun assortiment enorm uitgebreid waardoor je ook daar heel gemakkelijk exotische ingrediënten kan vinden.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 kalfslapjes (of kipfilet)
- 250gr noedels (ik gebruikte Mihoen Rice noodles)
- 1/4 rode kool (of witte)
- 2 nectarines
- 1 (kleine) komkommer
- 2 (kleine) courgettes
- 1 lente-ui
- 2 handjes gezouten pinda’s
- Olie/olijfolie
Ingrediënten dressing & marinade
- 5el misopasta
- 3el witte wijnazijn (of gewoon witte azijn)
- 2tl gember (fijn geraspt)
- 1 (klein) teentje look (fijngehakt)
- 1,5el honing
- 2tl chilisaus
- Snuifje Zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediênten voor de dressing/marinade.
Wrijf de kalfslapjes in met de marinade, laat zo’n 10min marineren.
Bereid ondertussen de noedels zoals vermeldt op de verpakking.
Giet af en laat afkoelen.
Snij de nectarine in plakjes.
Hak de rode kool heel fijn.
Snij de komkommer in dunne plakjes.
De courgette heb ik door mijn spirellisnijder gehaald en ik hou deze rauw. Als deze heel fijn gesneden zijn, kan dit perfect. Of je kan de courgetteslierten ook heel kort even bakken.
Hak de lente-ui fijn.
Hak de pindanoten grof.
Meng alle ingrediënten en werk af met de grof gehakte pindanoten. Voeg een beetje van de dressing toe (niet alles, dan kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen)
Verhit een pan met wat olie/olijfolie en bak hierin de kalfslapjes mooi goudbruin.
Serveer deze met de salade.
Smakelijk!