Wat doe je met nog bladerdeeg in de diepvries, een half open potje roomkaas en een hoop gekregen kersen? Heel simpel dan maak je deze super simpele en o zo lekkere bladerdeeggebakjes met kersen en roomkaas. Een makkelijk snel dessertje of als koffiekoek om de dag goed in te zetten, het kan allebei.
De vulling van deze gebakjes is heel simpel roomkaas dat op smaak is gebracht met wat suiker en zeste van citroen plus een homemade kruidige compote van kersen. Natuurlijk kan je hier eender welke homemade compote/confituur voor gebruiken of nog simpeler zelfgekochte confituur.
Ingrediënten (4 personen)
- 4 blakjes bladerdeeg (*)
- 200gr kersen (ontpit)
- 1 kaneelstokje
- 1 steranijs (optioneel)
- 2el honing
- 150gr roomkaas
- 1el poedersuiker
- 1/2tl zeste van citroen
- 1 ei
- 1el amandelschaafsel
(*) Ik gebruikte vierkante plakjes bladerdeeg (van zo’n 10x10cm) te koop bij AH. Dit is het gemakkelijkste om deze rolletjes te maken. Gebruik je 1 rol bladerdeeg, probeer dan in 4 vierkante plakjes te snijden.
Bereidingswijze
Doe de ontpitte kersen in een kookpotje samen met kaneelstokje, steranijs en honing. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot je een dikke compote hebt.
Haal dan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en steranijs en laat volledig afkoelen.
Meng de de roomkaas met poedersuiker en zeste van citroen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schep ongeveer 1,5el van het roomkaas mengsel op het plakje bladeerdeeg en spreid uit in een strookje (over de gehele lengte), lepel hierop wat van de kersencompote en rol op.
Leg op een beklede bakplaat.
Doe hetzelfde met de resterende plakjes bladerdeeg.
Wrijf de rolletjes in met losgeklopt ei en strooi hierover het amandelschaafsel
Bak de rolletjes ongeveer 20 a 25min tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal uit de oven en laat afkoelen. De rolletjes zijn zowel lauw als koud lekker.
Smakelijk !