Bladerdeeggebakje met kersen en roomkaas

Bladerdeeggebakje met kersen en roomkaas

Wat doe je met nog bladerdeeg in de diepvries, een half open potje roomkaas en een hoop gekregen kersen? Heel simpel dan maak je deze super simpele en o zo lekkere bladerdeeggebakjes met kersen en roomkaas. Een makkelijk snel dessertje of als koffiekoek om de dag goed in te zetten, het kan allebei.

Bladerdeeggebakje met kersen en roomkaas

De vulling van deze gebakjes is heel simpel roomkaas dat op smaak is gebracht met wat suiker en zeste van citroen plus een homemade kruidige compote van kersen. Natuurlijk kan je hier eender welke homemade compote/confituur voor gebruiken of nog simpeler zelfgekochte confituur.

Bladerdeeggebakje met kersen en roomkaas

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 blakjes bladerdeeg (*)
  • 200gr kersen (ontpit)
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 2el honing
  • 150gr roomkaas
  • 1el poedersuiker
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 1 ei
  • 1el amandelschaafsel

(*) Ik gebruikte vierkante plakjes bladerdeeg (van zo’n 10x10cm) te koop bij AH. Dit is het gemakkelijkste om deze rolletjes te maken. Gebruik je 1 rol bladerdeeg, probeer dan in 4 vierkante plakjes te snijden.

Bereidingswijze

Doe de ontpitte kersen in een kookpotje samen met kaneelstokje, steranijs en honing. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen tot je een dikke compote hebt.
Haal dan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en steranijs en laat volledig afkoelen.

Meng de de roomkaas met poedersuiker en zeste van citroen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schep ongeveer 1,5el van het roomkaas mengsel op het plakje bladeerdeeg en spreid uit in een strookje (over de gehele lengte), lepel hierop wat van de kersencompote en rol op.
Leg op een beklede bakplaat.
Doe hetzelfde met de resterende plakjes bladerdeeg.
Wrijf de rolletjes in met losgeklopt ei en strooi hierover het amandelschaafsel

Bak de rolletjes ongeveer 20 a 25min tot ze mooi goudbruin zijn.

Haal uit de oven en laat afkoelen. De rolletjes zijn zowel lauw als koud lekker.

Smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.