Pannenkoeken met ananas

Pannenkoeken met ananas

De inspiratie voor deze pannenkoeken met ananas ben ik gaan halen bij Bart van Roeckiesworld. Hij maakte ze met appel, ik ging voor een exotische versie met ananas met daarbij een romige ricottacrème. Voor deze pannenkoeken sta je echt met plezier een beetje vroeger op hoor, ook dat ochtendhumeurtje verdwijnt meteen na de eerste hap. Ja, pannenkoeken als ontbijt dat blijft toch een topper, super leuk om de dag zo te kunnen beginnen. 

Pannenkoeken met ananas

Ik koos dus voor ananas (verse ananas en niet uit blik), maar je kan ook gewoon het recept van Bart volgen en appel gebruiken. Allebei even lekker! Ik voegde aan het beslag nog wat kaneel, kardemom en gember toe om ze lekker kruidig te maken. Je kan de pannenkoeken gewoon zo serveren met wat honing maar ik heb er graag iets romig bij zoals yoghurt of in dit geval een mix van ricotta en yoghurt.

Pannenkoeken met ananas

Ingrediënten ( 4 personen)

 • 1 verse ananas
 • 1 ei
 • 200gr zelfrijzende bloem
 • 200ml melk
 • 1el suiker
 • 1/2tl kaneel + extra snuifje
 • Snuifje gemberpoeder en kardemompoeder
 • 200gr ricotta
 • 200gr griekse yoghurt
 • 2el honing (+extra om te serveren)
 • Extra om te serveren : bramen/blauwe bessen
 • Olie of boter

Bereidingswijze

Begin met het schillen van de ananas en snij in dunne blakjes. Snij voorzichtig het harde binnenste weg.
Heb je een ananasboor, gebruik deze dan zo wordt ook meteen het harde binnenste stuk verwijderd en krijg je mooie ringen.

Meng alvast de ricotta met de yoghurt, snuifje kaneel en honing. Zet even opzij.

Voor het deeg.
Doe het ei, bloem, melk, suiker, 1/2tl kaneel, snuifje gemberpoeder en kardemompoeder in een mengkom. Mix tot een glad beslag.

Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.
Haal een plakje ananas door het deeg en leg in de pan.
Het is nu heel belangrijk dat je deze lang genoeg moet laten bakken alvorens om te draaien, anders zullen ze uit elkaar vallen. Als je ziet dat het beslag mooi stevig is gebakken, draai dan voorzichtig om.
Tip > zet het vuur niet te hoog, anders worden de pannenkoekjes te vlug bruin.

Serveer de pannenkoeken met het mengsel van ricotta en yoghurt, wat verse bessen en eventueel nog wat extra honing.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.