Aardappelsalade met tomaat en garnalen, een heerlijk makkelijk zomers receptje om vliegensvlug op je weekmenu te zetten š. Tomaat garnaal, Ć©Ć©n van de lekkerste Belgische klassiekers die er bestaan. Eentje die tijdens een warme zomerdag extra hard smaakt. Wel in dit receptje gaan we die klassieker combineren met lekkere patatjes voor een heerlijke volwaardige gezonde maaltijd. Veel groentjes, aardappeltjes, tomaten, een eitje (must), kerstomaten, grijze garnalen en een fris licht yoghurtsausje. Klaar in amper 30min en je kan deze al deels op voorhand voorbereiden dus ideaal voor tijdens de week.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere salades? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediƫnten heb je nodig voor deze Aardappelsalade met tomaat en garnalen?
- Voorgekookte krieltjes : in de meeste supermarkten kan je deze makkelijk vinden.
- Eitjes
- Peterselie & Bieslook
- Kropsla
- Radijsjes
- Komkommer
- Kerstomaten
- Grijze garnalen : je kan deze ook vervangen door gerookte zalm.
- Mosterd
- Griekse yoghurt
- Mayonaise
TIP! Normaal voeg ik bij een salade altijd een uitje of sjalotje toe. Dat heb ik nu niet gedaan. Ik werk al met bieslook. En ik wil niet dat de ui of sjalot de grijze garnalen gaan overheersen. Maar je kan deze natuurlijk wel toevoegen als je dit lekkerder vind.
Hoe maak je deze Aardappelsalade met tomaat en garnalen?
Begin met het bakken van de voorgekookte krieltjes in een ruime pan met wat olijfolie. Kruid ze tijdens het bakken met wat peper en zout. Bak ze mooi gaar en goudbruin. Eenmaal gebakken, laat ze dan volledig afkoelen.
TIP! Heb je in de koelkast nog wat kruidenboter of lookboter liggen. Voeg dan een klontje toe aan de patatjes. Dat maakt ze nog wat lekkerder.
Ondertussen kan je ook de eitjes hard koken. Vervolgens laat je ze afkoelen in een kom met koud water.
Vervolgens is er wat snijwerk van de groentjes. Was de kropsla en hak deze dan in fijne reepjes. Doe deze dan in een ruime mengkom samen met fijngehakte peterselie, bieslook en de afgekoelde krieltjes. Giet er ook wat olijfolie over en meng even kort. Zet dan even opzij.
Ondertussen kan je de radijsjes en komkommer fijnsnijden. De kerstomaten halveer je of snij in vieren. Voeg deze dan ook toe aan de mengkom en meng even kort.
Maak dan het sausje door de yoghurt, mosterd, mayonaise en kruiden te mengen. Pel vervolgens ook de eitjes en halveer ze.
Als laatste werk je de salade af met de grijze garnalen en de eitjes. Serveer er het sausje apart bij.
Aardappelsalade met tomaat en garnalen
Ingrediƫnten
- 600 gr voorgekookte krieltjes (*)
- 4 eieren
- 1/2 kropsla
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 100 gr radijzen
- 1/2 komkommer
- 250 gr kerstomaten
- 400 gr grijze garnalen
- Olijfolie
- Peper en zout
Yoghurtsausje
- 1 kl mosterd
- 1,5 el mayonaise
- 100 gr yoghurt
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- Peper en zout
Instructies
- Verhit een ruime pan (of gebruik eventueel 2 pannen). Verhit een royale scheut olijfolie (of klontje boter). Bak hierin de voorgekookte krieltjes tot ze mooi gaar zijn en rondom mooi goudbruin. Kruiden ze tijdens het bakken met wat peper en zout. TIP! Heb je nu per toeval in de koelkast nog wat kruidenboter/ lookboter liggen. Voeg dan een klontje van die boter toe. Zo krijgen de krieltjes nog meer smaak. Je kan de patatjes warm verwerken in de salade. Ik heb deze volledig laten afkoelen. TIP! Omdat ik de patatjes koud heb verwerkt in de salade. Kan je deze al uren op voorhand bakken of zelf de dag voordien.
- Kook ondertussen ook de eitjes hard.
- Vervolgens wat snijwerk van de groentjes. Was de sla en hak deze in fijne reepjes Doe de sla alvast in een ruime mengkom samen met de fijngehakte peterselie, bieslook en afgekoelde krieltjes. Doe er een kleine scheutje olijfolie bij en meng goed.
- Snij de radijsjes heel fijn.Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij in kleine fijne blokjes.Halveer de kerstomaten. Zijn deze ietwat aan de grote kant, snij dan in vieren. Voeg de groentjes toe aan de kom en meng kort. Pel ook alvast de eitjes en halveer ze. Maak het sausje door alle ingrediƫnten te mengen.
- Werk de salade af met de garnaaltjes. Verdeel deze mooi over de salade samen met de eitjes.Serveer het sausje er apart bij.Smakelijk