Aardappel wafels

Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.
Naar recept gaan

Aardappel wafels, lekker makkelijk doordeweeks recept om je aardappelpuree van de vorige dag in te verwerken. En wie wil er nu geen wafels op een weekmenu zetten 😃? Dit hartige wafel receptje is echt zo simpel en snel te maken en met een gekookt eitje en gebakken spekjes om erbij te serveren, heb je een HIT op tafel. Het deeg voor de wafeltjes heb je klaar in nog geen 5min. Dan nog even de eitjes zacht koken, spekjes bakken, wafeltjes bakken en je maaltje is klaar. Alles in minder dan 30min, dat wil je toch tijdens de drukke werkweek.

Nog meer hartige wafel receptjes, kan je hier vinden.

Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappel wafel?

  • Aardappelpuree : je kan hier dus perfect de restjes puree van de vorige dag in verwerken. Dus wanneer je aardappelen aan het schillen bent, hou er rekening en schil er een paar extra zodat je de volgende dag deze wafels kan bakken.
  • Patisseriebloem
  • Parmezaanse kaas : fijn geraspt
  • Ei
  • Peterselie & bieslook
  • Spekblokjes : gebruik gerookt spek
  • Sla

Hoe maak je deze aardappel wafels?

Begin met de aardappelpuree te mengen met de patisseriebloem, snuifje bakpoeder en Parmezaanse kaas. Doe er dan de eitjes, fijngehakte peterselie en bieslook bij. Meng goed. Zet even opzij maar begin al rustig je wafelijzer op te warmen.

Kook ondertussen nog de eitjes zacht. Ik reken hiervoor 5 a 6min. Dan zijn ze nog licht lopend. Verhit ook nog een pan en bak daarin de blokjes spek.

Je wafelijzer zal nu wel warm zijn. Vet een beetje in. Schep zo’n 1 a 2el (per wafeltje) in het ijzer en bak voor zo’n 3 a 4min tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de wafeltjes warm met de gekookte eitjes, spekjes en wat gemengde sla.

Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.
Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.
Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.

Aardappel wafels

Lekker makkelijk en snel recept voor aardappel wafels, een ideaal doordeweeks recept voor op je weekmenu. In deze wafels kan je de restjes puree van de vorige dag verwerken. Maak ze extra lekker door groene kruiden toe te voegen. Serveer ze met gebakken spekjes en een zacht gekookt eitje.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr aardappelpuree
  • 40 gr patisseriebloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 ei + 4 extra om er gekookt bij te serveren
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 250 gr spekblokjes (gerookt)
  • gemengde sla
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de aardappelpuree te mengen met de patisseriebloem, een snuifje bakpoeder en de Parmezaanse kaas.
    Doe er dan het eitje, peterselie, bieslook, peper en zout bij. Meng goed.
    Zet even opzij, je kan ondertussen al rustig je wafelijzer verwarmen
  • Kook alvast water en kook daarin de 4 eitjes voor zo'n 5 a 6min. Het mag nog een beetje lopend zijn. Leg daarna direct in een kom met koud water.
    Verhit een pan zonder vetstof en bak hierin de spekjes.
  • Ondertussen zal je wafelijzer wel warm zijn. Vet een beetje in
    Schep daarin zo'n 1 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak ze zo'n 3 a 4min tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
  • Serveer de wafeltjes warm met de eitjes, spekjes en sla.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, aardappelpuree, doordeweeks recept, eitjes, hartige wafels, spekjes, wafels, weekmenu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.