Aardappel wafels, lekker makkelijk doordeweeks recept om je aardappelpuree van de vorige dag in te verwerken. En wie wil er nu geen wafels op een weekmenu zetten 😃? Dit hartige wafel receptje is echt zo simpel en snel te maken en met een gekookt eitje en gebakken spekjes om erbij te serveren, heb je een HIT op tafel. Het deeg voor de wafeltjes heb je klaar in nog geen 5min. Dan nog even de eitjes zacht koken, spekjes bakken, wafeltjes bakken en je maaltje is klaar. Alles in minder dan 30min, dat wil je toch tijdens de drukke werkweek.
Nog meer hartige wafel receptjes, kan je hier vinden.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Aardappel wafel?
- Aardappelpuree : je kan hier dus perfect de restjes puree van de vorige dag in verwerken. Dus wanneer je aardappelen aan het schillen bent, hou er rekening en schil er een paar extra zodat je de volgende dag deze wafels kan bakken.
- Patisseriebloem
- Parmezaanse kaas : fijn geraspt
- Ei
- Peterselie & bieslook
- Spekblokjes : gebruik gerookt spek
- Sla
Hoe maak je deze aardappel wafels?
Begin met de aardappelpuree te mengen met de patisseriebloem, snuifje bakpoeder en Parmezaanse kaas. Doe er dan de eitjes, fijngehakte peterselie en bieslook bij. Meng goed. Zet even opzij maar begin al rustig je wafelijzer op te warmen.
Kook ondertussen nog de eitjes zacht. Ik reken hiervoor 5 a 6min. Dan zijn ze nog licht lopend. Verhit ook nog een pan en bak daarin de blokjes spek.
Je wafelijzer zal nu wel warm zijn. Vet een beetje in. Schep zo’n 1 a 2el (per wafeltje) in het ijzer en bak voor zo’n 3 a 4min tot ze mooi goudbruin zijn. Serveer de wafeltjes warm met de gekookte eitjes, spekjes en wat gemengde sla.
Aardappel wafels
Ingrediënten
- 500 gr aardappelpuree
- 40 gr patisseriebloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1 ei + 4 extra om er gekookt bij te serveren
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 250 gr spekblokjes (gerookt)
- gemengde sla
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de aardappelpuree te mengen met de patisseriebloem, een snuifje bakpoeder en de Parmezaanse kaas. Doe er dan het eitje, peterselie, bieslook, peper en zout bij. Meng goed. Zet even opzij, je kan ondertussen al rustig je wafelijzer verwarmen
- Kook alvast water en kook daarin de 4 eitjes voor zo'n 5 a 6min. Het mag nog een beetje lopend zijn. Leg daarna direct in een kom met koud water. Verhit een pan zonder vetstof en bak hierin de spekjes.
- Ondertussen zal je wafelijzer wel warm zijn. Vet een beetje inSchep daarin zo'n 1 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak ze zo'n 3 a 4min tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
- Serveer de wafeltjes warm met de eitjes, spekjes en sla. Smakelijk