Yoghurtcake met passievrucht, een frisse cake met een een exotische twist om zalig van te genieten! Een makkelijk recept met als geheim ingrediënt olijfolie en yoghurt. Deze gaan zorgen voor een smeuïge, lichte en frisse toets. Voor de rest gaan er de klassieke cake ingrediënten bij zoals bloem, eitjes en suiker. Door passievrucht pulp te gaan toevoegen geven we de cake nog een lekkere exotische toets. We zitten momenteel trouwens in het seizoen van passievrucht, winter is nu eenmaal het seizoen van exotisch fruit en citrus. En zo’n passievruchtje dat smaakt naar mijn mening nu eens altijd. Super lekker om gewoon zo uit te lepelen maar ook heerlijk in dessertjes.
Nog meer lekkere cake receptjes? Check dan zeker deze lekkere cake recepten en bakken maar!
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze yoghurtcake?
- Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- Baking soda
- Olijfolie
- Suiker + vanillesuiker
- Zeste van citroen of limoen
- Vanille
- Eieren
- Yoghurt : gebruik hier een stevige yoghurt = Griekse yoghurt of een stevige volle yoghurt
- Passievruchten : je kan hier verse passievruchten gebruiken of bij AH of Delhaize hebben ze ook blokjes passievrucht pulp in de diepvries zitten.
- Mascarpone
- Room
- Poedersuiker
Hoe maak je deze Yoghurtcake met passievrucht?
Begin met de zelfrijzende bloem te mengen met een snuifje bakpoeder en baking soda. Zet dit even opzij. Doe olijfolie, suiker, vanillesuiker, zeste van limoen of citroen en vanille extract in een mengkom. Gebruik hiervoor een keukenmachine of een handmixer. Mix dit alvast even los. Doe er dan de eitjes bij en mix op hoge snelheid voor zo’n 3 a 4min tot een luchtige romige massa.
Verlaag dan de snelheid van je mixer naar het laagste niveau. Doe er afwisselend wat van het bloem mengsel en yoghurt bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit, mix zeker niet te lang. Als laatste voeg je passievrucht pulp toe en meng nog even met een spatel. Giet het deeg in de cakevorm. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 55 a 60min. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.
Wanneer de cake volledig is afgekoeld, werkte ik deze nog af met een mascarpone crème. Hiervoor mix je mascarpone, room en poedersuiker tot een gladde crème. Smeer hier de bovenkant van de cake mee in. Werk nog af met wat passievrucht pulp.
Yoghurtcake met passievrucht
Equipment
- 1 Cakevorm
Ingrediënten
- 270 gr zelfrijzende bloem + 1 extra snuifje bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 250 ml olijfolie
- 180 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker (= +/- 1 zakje)
- 2 tl zeste van citroen
- 1,5 tl vanille extract
- 3 eieren
- 225 gr yoghurt (**)
- 150 ml passievrucht pulp (*)
Afwerking
- 150 gr mascarpone
- 100 ml room
- 1 el poedersuiker
- 4 a 5 passievruchten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet de cakevorm goed in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier zo kan je cake makkelijker ontvormen.
- Meng alvast de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en baking soda. Zet even opzij.
- Doe de olijfolie, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit alvast even los. Doe er dan de eitjes bij en mix tot een romige massa voor zo'n 3 a 4min op hoge snelheid. Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Voeg nu afwisselend en in delen wat van het bloem mengsel toe en yoghurt. Mix tot een glad deeg, niet te lang en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkant van je kom kan je nog even met een spatel mengen. Voeg de passievrucht pulp toe en meng nog even kort met een spatel
- Schep het deeg in de cakevorm en bak voor zo'n 55 a 60min in de oven.Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
- Voor de afwerking, doe je mascarpone, room en poedersuiker in een mengkom. Mix dit tot een mooie stevige crème.Smeer hiermee de bovenkant van de cake in. Schep het pulp uit de passievruchten en verdeel over de cake & crème. Smakelijk
Zaterdag meteen gebakken, en wat hebben wij gesmuld!
Fris, simpel en zo lekker
Gisteren gemaakt en wat is ie lekker