Yoghurtcake met passievrucht

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met passievrucht, om tijdens het weekend te bakken! Licht, fris, luchtig en minder vet! Een heerlijke cake om te serveren bij de koffie of thee. De passievrucht geeft het een exotische twist.
Naar recept gaan

Yoghurtcake met passievrucht, een frisse cake met een een exotische twist om zalig van te genieten! Een makkelijk recept met als geheim ingrediënt olijfolie en yoghurt. Deze gaan zorgen voor een smeuïge, lichte en frisse toets. Voor de rest gaan er de klassieke cake ingrediënten bij zoals bloem, eitjes en suiker. Door passievrucht pulp te gaan toevoegen geven we de cake nog een lekkere exotische toets. We zitten momenteel trouwens in het seizoen van passievrucht, winter is nu eenmaal het seizoen van exotisch fruit en citrus. En zo’n passievruchtje dat smaakt naar mijn mening nu eens altijd. Super lekker om gewoon zo uit te lepelen maar ook heerlijk in dessertjes.

Nog meer lekkere cake receptjes? Check dan zeker deze lekkere cake recepten en bakken maar!

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met passievrucht, om tijdens het weekend te bakken! Licht, fris, luchtig en minder vet! Een heerlijke cake om te serveren bij de koffie of thee. De passievrucht geeft het een exotische twist.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze yoghurtcake?

  • Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
  • Baking soda
  • Olijfolie
  • Suiker + vanillesuiker
  • Zeste van citroen of limoen
  • Vanille
  • Eieren
  • Yoghurt : gebruik hier een stevige yoghurt = Griekse yoghurt of een stevige volle yoghurt
  • Passievruchten : je kan hier verse passievruchten gebruiken of bij AH of Delhaize hebben ze ook blokjes passievrucht pulp in de diepvries zitten.
  • Mascarpone
  • Room
  • Poedersuiker

Hoe maak je deze Yoghurtcake met passievrucht?

Begin met de zelfrijzende bloem te mengen met een snuifje bakpoeder en baking soda. Zet dit even opzij. Doe olijfolie, suiker, vanillesuiker, zeste van limoen of citroen en vanille extract in een mengkom. Gebruik hiervoor een keukenmachine of een handmixer. Mix dit alvast even los. Doe er dan de eitjes bij en mix op hoge snelheid voor zo’n 3 a 4min tot een luchtige romige massa.

Verlaag dan de snelheid van je mixer naar het laagste niveau. Doe er afwisselend wat van het bloem mengsel en yoghurt bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit, mix zeker niet te lang. Als laatste voeg je passievrucht pulp toe en meng nog even met een spatel. Giet het deeg in de cakevorm. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 55 a 60min. Haal dan uit de oven en laat volledig afkoelen.

Wanneer de cake volledig is afgekoeld, werkte ik deze nog af met een mascarpone crème. Hiervoor mix je mascarpone, room en poedersuiker tot een gladde crème. Smeer hier de bovenkant van de cake mee in. Werk nog af met wat passievrucht pulp.

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met passievrucht, om tijdens het weekend te bakken! Licht, fris, luchtig en minder vet! Een heerlijke cake om te serveren bij de koffie of thee. De passievrucht geeft het een exotische twist.
Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met passievrucht, om tijdens het weekend te bakken! Licht, fris, luchtig en minder vet! Een heerlijke cake om te serveren bij de koffie of thee. De passievrucht geeft het een exotische twist.

Yoghurtcake met passievrucht

Lekker makkelijk recept voor Yoghurtcake met passievrucht, om tijdens het weekend te bakken! Licht, fris, luchtig en minder vet! Een heerlijke cake op basis van yoghurt en olijfolie om te serveren bij de koffie of thee. De passievrucht geeft het een exotische twist.
5 van 2 stemmen
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert, gebak, voor bij de koffie
Porties 8

Equipment

  • 1 Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 270 gr zelfrijzende bloem + 1 extra snuifje bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 250 ml olijfolie
  • 180 gr suiker
  • 1 zakje vanille suiker (= +/- 1 zakje)
  • 2 tl zeste van citroen
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 225 gr yoghurt (**)
  • 150 ml passievrucht pulp (*)

Afwerking

  • 150 gr mascarpone
  • 100 ml room
  • 1 el poedersuiker
  • 4 a 5 passievruchten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de cakevorm goed in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier zo kan je cake makkelijker ontvormen.
  • Meng alvast de zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder en baking soda.
    Zet even opzij.
  • Doe de olijfolie, suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit alvast even los.
    Doe er dan de eitjes bij en mix tot een romige massa voor zo'n 3 a 4min op hoge snelheid.
    Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Voeg nu afwisselend en in delen wat van het bloem mengsel toe en yoghurt. Mix tot een glad deeg, niet te lang en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkant van je kom kan je nog even met een spatel mengen.
    Voeg de passievrucht pulp toe en meng nog even kort met een spatel
  • Schep het deeg in de cakevorm en bak voor zo'n 55 a 60min in de oven.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de afwerking, doe je mascarpone, room en poedersuiker in een mengkom. Mix dit tot een mooie stevige crème.
    Smeer hiermee de bovenkant van de cake in.
    Schep het pulp uit de passievruchten en verdeel over de cake & crème.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hiervoor verse passievruchten gebruiken. Reken dan toch op zo’n 8 a 9 stuks – voeg ook de pitjes toe. Of bij AH of Delhaize hebben ze in de diepvries blokjes passievrucht wat superhandig is. Gewoon laten ontdooien en je kan ze meteen gebruiken. 
(**) Gebruik hier stevige yoghurt = Griekse yoghurt of stevige volle yoghurt
Trefwoord bakken, cake, gebak, passievrucht, voor bij de koffie, yoghurt, yoghurtcake

2 thoughts on “Yoghurtcake met passievrucht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.