Tomaten tartaar met mozzarella, een licht makkelijk hapje om te serveren bij een gezellige apéro. Of ik eet deze ook gewoon graag doordeweeks tijdens de lunch of als avondmaal. Veelzijdig inzetbaar dus. Vooral tijdens een warme dag kan deze vegetarische tartaar echt smaken. Hij is licht, fris en klaar in minder dan 20min. En des te langer je hem laat staat, des te meer smaak ie zal hebben. Eigenlijk is dit een moderne twist op de klassieke tomaat-mozzarella. Beide worden in heel kleine stukjes gesneden en daar komen een paar smaakmakers bij. Afwerken doen we met een simpele pesto mayonaise.
Voor een lekkere tomaten tartaar, moet je goede kwaliteitsvolle tomaten gebruiken. Ik gebruik hiervoor de “Miss Perfect Délice” kerstomaten van Den Berk Délice. Die heeft zijn naam zeker niet gestolen, perfect van smaak dus en dus ideaal voor deze tartaar. Wat ik ook heel belangrijk vind, is dat “Miss Perfect Délice” een 100% Belgisch smaaktomaatje is. Meer bepaald van de Kempen en dat vind ik als “Kempen Girlie” TOP 😀. Ze zijn lekker krokant, sappig en intens van smaak. Klein en fijn van aard maar groots van smaak. Oh ja en naast dat je er heerlijke mee kan koken, zijn ze ook perfect om gewoon te snacken.
TIP! Leg de komende weken zeker een pakje Miss Perfect Délice in je winkelkarretje want er valt iets fantastisch te winnen. Check even mijn Instagram of de Instagram van Miss Perfect Délice voor meer info.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele hapjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tomaten tartaar met mozzarella?
- Kerstomaten (Ik gebruikte Miss Perfect Délice Sweet Cherry tomaatjes)
- Sjalot
- Peterselie & Bieslook
- Azijn
- Olijfolie
- Groene pesto
- Griekse Yoghurt
- Mayonaise
- Mozzarella
Hoe maak je deze Tomaten tartaar met mozzarella?
Begin met de kerstomaten in kleine stukjes te snijden. Dit gaat het makkelijkste met een broodmes. De sjalot die pel je eerst en snij heel fijn. Doe de stukje tomaten en sjalot in een mengkom. Hier doe je dan fijngehakte peterselie, bieslook, azijn, olijfolie, peper en zout bij. Meng goed en zet even opzij.
TIP! Je kan de kom ook afdekken met plasticfolie en een paar uurtjes in de koelkast zetten. Zo zal ie nog meer smaak hebben.
Vervolgens maak je de pesto mayonaise. Hiervoor meng je groene pesto met griekse yoghurt en de mayonaise.
Laat de mozzarella goed uitlekken en snij dan in kleine blokjes. Deze meng je dan met de tomaten tartaar.
Verdeel de tartaar over een ruim bord en “drizzle” er pesto mayonaise over. Serveer met plakjes stokbrood of ciabatta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Tomaten tartaar met mozzarella
Ingrediënten
- 250 gr Kerstomaten (Ik gebruikte Miss Perfect Délice)
- 1 kleine sjalot
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 1,5 el basilicum (fijngehakt)
- 1 kl azijn (of balsamico azijn)
- 3 el pesto
- 2 el griekse yoghurt (of volle stevige yoghurt)
- 1 el mayonaise
- 150 gr mozzarella
- Olijfolie
- Peper en zout
- Stokbrood of ciabatta
Instructies
- Begin met de kerstomaten in kleine stukjes te snijden.TIP! Gebruik een broodmes dat gaat veel makkelijkerPel de sjalot en hak fijn.
- Doe de stukjes kerstomaten en fijngehakte sjalot in een mengkom. Doe er de fijngesneden peterselie, basilicum, 1el olijfolie, azijn, peper en zout bij. Meng goed. TIP! Je kan dit nu afdekken met plasticfolie en een paar uur in de koelkast zetten voor nog meer smaak. Maar je kan deze ook meteen serveren.
- Maak dan de pesto mayonaise. Meng hiervoor de pesto, yoghurt en mayonaise.
- Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in kleine stukjes. Meng deze onder de tomaten tartaar. Schep de tartaar op een ruim serveerbord en "drizzle" er de pesto mayonaise over. Serveer met sneetjes stokbrood of ciabatta. Smakelijk