Taco cups met gehakt

Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa
Naar recept gaan

Olé Olé, het is nog een taco tijd! Dat is altijd een feestje. We gaan niet voor de klassieke taco schelpen of tortilla’s die we gaan beleggen. Nu maken we deze heerlijk makkelijke taco cups met gehakt. Ze zijn ideaal als hapje bij een gezellige borrel of apéro met vrienden. Om de cups te maken wordt er vaak tortilla’s of wraps gebruikt. In dit receptje gaan we voor bladerdeeg, it keeps getting better 😉. We creëren kuipjes van dit deeg dat we gaan opvullen met een heerlijke gehakt vulling. Deze vulling brengen we op smaak met enkele typische Mexicaanse kruiden, zure room en kaas. Een licht hapje kan dit dus niet noemen maar ze zijn wel overheerlijk! Serveer met een frisse tomaten salsa, wat zure room en optioneel ook wat guacamole.

Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa

Hoe maken we deze Taco cups met gehakt?

We beginnen met het maken van de gehakt vulling. Stoof hiervoor een fijngehakte ui eerst aan in een pan of stoofpot met wat olijfolie. Voeg vervolgens fijngehakte look, gerookt paprikapoeder en optioneel komijnpoeder toe. Roer even en laat een minuutje mee bakken. Doe er dan het gehakt bij samen met wat oregano, peper en zout. Bak het gehakt mooi rul. Eenmaal gebakken voeg zure room toe. Roer goed zodat de zure room kan smelten en haal dan van het vuur. Als laatste voeg je geraspte kaas toe, roer even. Laat dit even afkoelen.
TIP! Dit kan je makkelijk een paar uur van tevoren al maken.

Ondertussen kan je de tomaten salsa maken. Of je kan deze ook al makkelijk een paar uur van tevoren maken zo zal ie nog meer smaak hebben. Hak hiervoor tomaten in kleine blokjes. Meng dit met een fijngehakte rode ui (of sjalot), wat fijngehakte peterselie, citroensap, olijfolie, peper en zout. Dek dit af en zet in de koelkast.

Nu kunnen we de cups gaan maken. Neem plakjes bladerdeeg, leg deze in de muffin/cupcake vormpje, duw wat aan zodat elk vormpje mooi bekleed is met het deeg. Prik gaatjes in de bodem van het deeg. Vul de kuipjes op met het gehakt mengsel. Bak vervolgens zo’n 14min in de oven tot het bladerdeeg mooi gaar en goudbruin gebakken is. Haal uit de oven, ontvorm de taco cups voorzichtig (eventueel met behulp van een mesje). Serveer direct met de tomaten salsa, wat zure room en optioneel ook wat guacamole.
TIP! Ik gebruikte hier kleine individuele (vierkante) bladerdeeg plakjes. Bij AH en Delhaize kan je deze vinden in de diepvries. Dus eerst laten ontdooien alvorens te gebruiken. Je kan ook 1 of 2 groten vellen bladerdeeg gebruiken en deze in plakjes snijden.

Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa
Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa

Taco cups met gehakt

Deze makkelijke Taco cups met gehakt zijn een leuk alternatief op de klassieke taco. We gebruiken hier bladerdeeg dat we gaan vullen met een lekker simpel mengsel op basis van gehakt, kaas en zure room. Even Bakken in de oven en je eenvoudige hapje is klaar. Lekker met guacamola en een tomaten salsa
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (**)
  • 1 snuifje komijnpoeder optioneel
  • 250 gr gehakt (*)
  • 1/2 tl oregano
  • 1 el zure room + nog wat extra om de kuipjes af te werken
  • 50 gr geraspte kaas (***)
  • 6 plakjes bladerdeeg (****)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tomaten salsa

  • 2 tomaten
  • 1/4 rode ui of 1/2 sjalot
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Voor het maken van de kuipjes, beginnen we eerst met de gehakt vulling.
    Pel de ui en hak fijn. Pel het teentje look en hak fijn.
    Verhit een ruime pan of stoofpot met wat olijfolie. Stoof hierin de ui eerst mooi aan voor zo'n 3 a 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan de fijngehakte look, gerookt paprikapoeder en komijnpoeder bij, roer even en laat een minuutje zachtjes mee bakken.
    Doe er dan het gehakt bij samen met de oregano, peper en zout. Bak dit rul.
    Eenmaal het gehakt mooi gebakken is, voeg je de zure room toe. Laat dit zachtje smelten en roer goed.
    Haal dan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe. Roer zodat dit kan smelten.
    Laat ietwat afkoelen
    TIP! Je kan deze vulling makkelijk enkele uren op voorhand al maken.
  • Je kan ondertussen de tomaten salsa maken.
    TIP! Je kan deze ook al enkele uren op voorhand maken. Des te langer ie kan staan des te meer smaak
    Snij de tomaten in kleine blokjes
    Pel de rode ui en hak heel fijn.
    Meng de tomatenblokjes met de rode ui, fijngehakte peterselie, citroensap, een scheutje olijfolie, peper en zout. Meng goed.
    Bewaar afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Leg de plakjes bladerdeeg in de muffin/cupcake vormpjes. De randjes mogen wat overhangen.
    Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg. Vul de kuipjes met het gehaktmengsel.
    Bak voor zo'n 14min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en haal de kuipjes voorzichtig uit de vorm. Gebruik hiervoor eventueel een mesje.
    Serveer direct met de tomatensalsa, wat zure room en eventueel guacamole (zie recept)
    Smakelijk

Notities

(*) Ik heb hiervan 6 cups gemaakt. Met het bladerdeeg en kaas vullen ze redelijk goed. Dus als je een hapjes avond organiseert dan zou ik eentje per persoon rekenen. Zijn het goede eters, dan verdubbel je dit recept. 
(**) ik heb hier kruiden aan toegevoegd die ik had in mijn kast en die vaak in de taco’s worden gebruiken (gerookt paprikapoeder, komijn, oregano, peper …). Kijk wat je in huis hebt en gebruik dit om het gehakt op smaak te brengen. Of in de supermarkt heb je tegenwoordig ook zakjes met taco kruiden, deze kan je hier ook perfect voor gebruiken
(***) de kaas mag wel wat afsmaken, dus kies hiervoor voor een belegen kaas of cheddar. Bij AH hebben ze een speciale Tex-Mex geraspte kaas (met o.a. cheddar)
(****) Ik gebruikte hier aparte kleine plakjes bladerdeeg (vierkant). Bij AH en Delhaize zitten deze in de diepvries. Je kan ook gewoon 1 vel bladerdeeg deeg gebruiken, deze in plakjes snijden. Het kan dan wel zijn dat je 2 vellen nodig hebt. Hou daar rekening mee
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, gehakt, guacamole, hapje, taco, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.