Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache

Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.
Naar recept gaan

Deze cake met frambozen, vlierbloesem en pistache is er eentje dat “lente” schreeuwt. De lekkere frambozen van eigen bodem die weer overal te verkrijgen met daarbij een subtiel vleugje vlierbloesem en een crunchy pistache crumble. Ja, dat is de lente in een cake. Een super makkelijke cake om precies te zijn. Het is eigenlijk niet meer dan alle ingrediënten mengen, in een bakvorm scheppen en bakken maar. Je ziet, bakken kan ook makkelijk en eenvoudig zijn 😉. Dus haal alles in huis, draai die oven al maar aan en bakken maar.

Ter info, ik gebruikte hier vlierbloesemsiroop. Je kan die zelf maken of je koopt die gewoon in de supermarkt. Of misschien ken je wel iemand in de buurt die dit zelf maakt. Kan je deze nu niet vinden of vind je de smaak maar niks? Vervang dan door wat citroensap.

Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.
Hoe maken we deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache?

We beginnen met het maken van de pistache crumble. Maal hiervoor eerst de pistachenoten fijn in een blendertje. Meng vervolgens met suiker en bloem. Voeg er koude boter in kleine blokjes aan toe. Kneed of mix tot een crumble, zet even opzij.

Voor de cake, doe gesmolten boter in een mengkom. Voeg hier eieren, vanillesuiker, suiker, zeste van citroen, vlierbloesemsiroop, citroensap en melk aan toe. Roer of mix dit even los tot een gladde massa. Voeg er zelfrijzende bloem en amandelmeel aan toe en mix of roer dit los tot een glad deeg. Laat het deeg zo’n 10min staan, zo zal het ietwat opstijven.
TIP! Geen fan van vlierbloesemsiroop of kan je deze niet vinden. Vervang door wat extra citroensap.

Schep vervolgens het deeg in de springvorm. Verdeel er de frambozen over gevolgd door de pistache crumble. Bak de cake mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 50 a 60min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat even afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder afkoelen.

Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.
Makkelijk, snel om te maken en zo lekker ... dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.

Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache

Makkelijk, snel om te maken en zo lekker … dat is de perfecte omschrijving van deze Cake met frambozen, vlierbloesem en pistache. Eentje om in het weekend rustig van te genieten samen met een kopje koffie of thee.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

Pistache crumble

  • 50 gr pistachenoten (ongezouten & gepeld)
  • 20 gr bloem
  • 30 gr suiker
  • 30 gr boter (koud)

Cake

  • 220 gr boter (gesmolten)
  • 4 eieren
  • 20 gr vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 120 gr suiker
  • 1 tl zeste van citroen
  • 3 tl vlierbloesemsiroop
  • 1 el citroensap
  • 200 ml melk
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr frambozen

Instructies
 

  • Begin met het maken van de pistache crumble.
    Maal de pistachenoten fijn in een blendertje.
    Meng de fijngemalen pistaches met bloem en suiker. Doe er de koude boter in blokjes bij en kneed of mix tot je een crumble krijgt. Zet even opzij.
  • Voor het maken van de cake.
    Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
    Doe de gesmolten boter in een mengkom samen met de eieren, vanillesuiker, suiker, zeste van citroen, vlierbloesemsiroop, citroensap en melk. Roer dit los tot een glad papje.
    Voeg er de bloem en amandelmeel aan toe. Meng goed tot een glad deeg. Laat dit deeg zo'n 10min staan dan zal het ietwat dikker worden.
    Giet het deeg vervolgens in de springvorm. Verdeel er de frambozen over en strooi er de pistache crumble over.
    Bak de cake voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin. Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster.
    Bewaar de cake luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord dessert, frambozen, gebak, pistachenoten, vlierbloesem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.