Deze Pastasalade met asperges en kaas is er eentje om deze zomer zeker eens te maken. Of zeg maar meerdere malen want deze is echt te lekker en super makkelijk en snel te maken! Een ideaal gerechtje om gewoon doordeweeks op tafel te zetten als vegetarisch maaltje of bak er een stukje vlees bij. Of hij is ook perfect voor bij een zomerse barbecue. Een salade met de nodige groentjes namelijk groene asperges, erwtjes, zongedroogde tomaten en lente-ui. Daartussen vind je stiekem nog wat blokjes kaas, altijd lekker he! De pastasalade wordt extra lekker gemaakt door een simpele mosterddressing op basis van yoghurt en mayonaise.
TIP! Een pastasalade leent zich perfect om op voorhand te maken. Des te langer ie kan staan in de koelkast des te meer smaak ie zal hebben. De dressing kan dan zo rustig in de pasta trekken. Ik voeg trouwens niet alle mosterddressing meteen toe, ik hou nog wat apart. Zo kan ik voor het serveren de salade terug wat smeuïg maken of serveer de dressing apart. Zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen.
Hoe maken we deze Pastasalade met asperges en kaas?
Beginnen doen we met de pasta gaar te koken zoals vermeld staat op de verpakking. Giet dan af en spoel goed onder koud water en doe in een ruime kom. Ondertussen kan je ook een bussel groene asperges in kleinere stukjes snijden en beetgaar koken. De laatste minuut voeg je de (diepvries) erwtjes toe. Giet af en spoel ook goed onder koud water zodat beide mooi groen blijven. Voeg dan ook toe aan de koude pasta samen met zongedroogde tomaten, kleine kaasblokjes, fijngehakte lente-ui, peterselie, bieslook en rucola.
TIP! Kan je geen groene asperges meer vinden, vervang dan door sperziebonen?
Meng in een apart kommetje yoghurt, mayonaise, mosterd, citroensap, peper en zout. Voeg een groot deel toe aan de salade en meng goed. Bewaar de pastasalade afgedekt in de koelkast. De resterende dressing voeg je vlak voor het serveren toe aangezien de pasta de dressing zal opnemen. Of je kan de dressing ook apart erbij serveren zodat iedereen zelf kan bepalen hoeveel.
Pastasalade met asperges en kaas
Ingrediënten
- 400 gr pasta (penne, fusili,.. )
- 1 bussel groene asperges
- 200 gr erwten (diepvries)
- +/- 120 gr zongedroogde tomaten (*)
- 200 gr kaasblokjes (**)
- 2 lente-uitjes
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- 1 handvol rucola
Mosterd dressing
- 100 gr yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1,5 el mosterd (of meer naar smaak)
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Instructies
- Kook de pasta beetgaar in licht gezouten waar. Giet dan af en smoel goed onder koud water, laat even uitlekken en doe dan in een ruime mengkom. Zet even opzij.
- Snij ondertussen de groene asperges in kleine blokjes en kook ook deze kort in licht gezouten water. Deze dienen echt beetgaar te zijn. De laatste minuut voeg je ook de erwtjes toe. Giet af en spoel goed onder koud water. Laat even uitlekken en voeg toe aan de koude pasta. Doe er ook de zongedroogde tomaten bij samen met de kleine kaasblokjes. Hak de lente-uitjes fijn en voeg deze ook toe aan de pasta samen met de peterselie, bieslook en rucola.
- Maak de mosterd dressing door alle ingrediënten te mengen. Voeg toe aan de pastasalade. Je kan ervoor kiezen om niet alle dressing toe voegen. Hou een deel apart, deze kan je dan nog even toevoegen vlak voor het serveren. De pasta zal namelijk door te staan in de koelkast, de dressing gaan opnemen. Of je kan de apart gehouden dressing ook apart serveren zo kan iedereen zelf de hoeveelheid bepalen. Smakelijk