Easy, cheesy en so yummie … zo kan ik deze heerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. Ik gebruik hiervoor zachtje broodjes ofwel sandwiches, bij AH worden ze “bollen” genoemd. Deze worden belegd met de typische pizza elementen namelijk tomatensaus, lekker veel kaas en salami. Natuurlijk kan je hier weer zelf naar eigen voorkeur gaan spelen met de ingrediënten. Deze broodjes zijn ideaal om te serveren als hapje bij de apéro of borrel of gewoon als doordeweeks avondmaal. Lekker veelzijdig!
Zoals gezegd worden de pizzabroodjes belegd met tomatensaus, geraspte kaas, mozzarella en salami. Vlak voor ze de oven ingaan worden de sandwiches nog ingesmeerd met een kruidige olie waardoor ze lekker veel smaak krijgen. Geen saaie bedoeling dus!
Hoe maken we deze pizzabroodjes?
Ik gebruikte deze sandwiches of bolletjes van AH, deze kleven aan elkaar en zo laat ik ze ook. Waardoor je ze na het bakken echt moet “plukken” of “pullen”. Maar je kan hiervoor ook gewone individuele sandwiches gebruiken, dat werkt ook prima.
Je begint met de broodjes te halveren waardoor je een onderste en bovenste helft heb. De onderste helft leg je op een beklede bakplaat en smeer in met tomatensaus of passata. Ik gebruikte de pizzasaus van Elvea, die is heerlijk van smaak en gemakkelijk. Hierop leg ik dunne plakjes chorizo maar je kan hier ook een gewone salami gebruiken, gevold door sneetjes mozzarella en zongedroogde tomaten. Deze kan je ook vervangen door gewone kerstomaten, blokjes paprika of laat ze gewoon weg. Als laatste nog wat Parmezaanse kaas of eendere welke geraspte kaas. Hierop leg je dan de bovenste helft van de bolletjes of sandwiches.
Vlak voor ze de oven ingaan, wrijf ik de broodjes in met een kruidenmengsel. Deze mix bestaat uit olijfolie, fijngehakte look, gedroogde basilicum, oregano, chilivlokken en Parmezaanse kaas.
Bedek de broodjes de eerste 10min van het bakken met aluminiumfolie, verwijder de folie en bak nog eens 10min.
Serveer ze direct.
Pizzabroodjes
Ingrediënten
- 6 a 8 zachte broodjes / sandwiches
- 150 gr passata of pizzasaus
- 12 sneetjes chorizo of andere salami
- 200 gr mozzarella
- 150 gr semi-gedroogde tomaten (=optioneel)
- 25 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
- 2 el olijfolie
- 1 teentje look
- 2 tl basilicum (gedroogd)
- 1 tl oregano (gedroogd)
- 1 snuifje chilivlokken (of vervang door cayennepeper)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Halveer de broodjes/sandwiches zodat je een onderste en bovenste helft hebt.Leg de onderste helft op de bakplaat. Wrijf ze royaal in met de passata gevolgd door plakjes chorizo, sneetjes mozzarella, fijne sneetjes zongedroogde tomaten en strooi er de helft van de Parmezaanse kaas over. Leg hierop de bovenste helft van de broodjes.
- Maak nu de kruidenolie om de broodjes mee in te wrijven. Meng hiervoor de olijfolie met fijngehakte (of geperste) look, de resterende Parmezaanse kaas, basilcum, oregano en chilivlokken.Wrijf hiermee de broodjes in.
- Dek de broodjes af met aluminiumfolie en bak ze zo eerst 10min in de oven.Verwijder daarna de folie en bak nog eens 10min.Serveer directSmakelijk