Pizza taartjes

Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten
Naar recept gaan

Zien ze er niet schattig uit deze pizza taartjes? Schattig en ook nog eens super lekker, extreem makkelijk en snel te maken en origineel om bij de apéro te serveren. Geen eindeloos lang boodschappenlijstje en je kan zelf nog volop met de ingrediënten gaan spelen. Dus zet deze hartige pizza taartjes dus zeker op het menu bij je volgende zomerse borrel.

Wat heb je nodig voor deze taartjes? Een rol pizzadeeg of je kan eventueel ook bladerdeeg gebruiken. Als vulling bestaat de basis uit ricotta en kwark (of plattekaas). Verder kan je zelf naar eigen smaak en “goesting” nog extra’s gaan toevoegen. In dit geval voegde ik nog wat zongedroogde tomaatjes toe samen met wat fijngesneden pancetta, oregano en basilicum. Een heerlijke combinatie! Als afwerking nog een sneetje tomaat en wat geraspte kaas.

Wil je de taartjes veggie houden, dan kan dat natuurlijk ook door de pancetta weg te laten. Voeg eventueel nog wat Parmezaanse kaas toe aan de vulling of nog wat extra groentjes zoals kleine blokjes courgette. Als er fans zijn van olijven dan kan je deze er ook in gaan verwerken. Kortom, alles wat jij lekker vindt bij een pizza, smijt het er gewoon in 😃. Behalve ananas, die zou ik wel achterwege laten in deze taartjes. Alhoewel een pizza Hawaï ook nog steeds één van mijn favorietjes hoor (sorry!).

Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten

Hoe maken we deze pizza taartjes?

Begin met je kleine taartvormpjes een beetje in te vetten. Rol het pizzadeeg of bladerdeeg uit en snij rondjes uit die iets groter zijn dan je vormpje. Beleg de taartvormpjes met het deeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg. Zet even opzij.

Voor de vulling, snij alvast de pancetta in fijne blokjes of sneetjes. Snij ook de zongedroogde tomaten iets fijner. Snij 1 a 2 tomaten in plakjes. Doe ricotta en kwark (of plattekaas) in een mengkom en roer of mix dit los. Voeg wat oregano en basilicum (beide gedroogd) toe samen met wat zou en peper. Meng opnieuw, voeg de pancetta en zongedroogde tomaten toe en meng nog even kort.
TIP! Voeg eventueel nog wat fijn geraspte Parmezaanse toe aan de vulling.

Vul de taartjes met de ricotta-kwark vulling, werk af met een sneetje tomaat en wat geraspte kaas. Bak de pizza taartjes mooi goudbruin voor zo’n 20 a 25min. Serveer ze direct.

Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten
Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten
Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten

Pizza taartjes

Bewaar deze pizza taartjes alvast voor je volgende borrel of apero moment. Heel makkelijk en snel te maken, weinig ingrediënten, weinig werk en zo lekker! Zowel groot als klein zullen er van smullen en je kan zelf eindeloos gaan variëren met de ingrediënten
Gang apero
Porties 5

Equipment

  • kleine taartvormpjes (van zo'n 8 a 10cm)

Ingrediënten
  

  • 1 rol pizzadeeg (of bladerdeeg)
  • 6 a 7 sneetjes pancetta
  • 6 a 7 stukjes zongedroogde tomaten
  • 1 a 2 tomaten
  • 150 gr ricotta
  • 150 gr plattekaas/kwark
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl basilicum (gedroogd)
  • geraspte kaas
  • Peper en zout

Instructies
 

  • TIP ! Met deze hoeveelheid ingrediënten maak je zo'n 5 a 6 kleine pizza taartjes. Voor bij een borrel/apéro zou ik er eentje per persoon rekenen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de taartvompjes een beetje in.
    Rol het pizzadeeg uit en snij rondjes uit die iets groter zijn dan het vormpje.
    Beleg het taarvormpje met het deeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Zet even opzij
  • Snij de pancetta en de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
    Snij de tomaat in plakjes.
    Doe de ricotta en plattekaas in een mengkom en mix of roer even los. Voeg de pancetta, zongedroogde tomaten, oregano, basilicum, peper en zout toe en meng nog even.
    Vul de taartjes met het ricotta-plattekaas mengsel. Werk af met een schijfje tomaat en wat geraspte kaas.
    Bak de taartjes zo'n 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
    Serveer direct
    Smakelijk!
Trefwoord borrelhapje, hapje, pizza, plattekaas, ricotta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.