Bijna weekend, tijd voor een hapje om bij die vrijdagse of weekendse borrel te serveren. Ik kan jullie alvast verzekeren dat je gaat scoren met deze pizza dip. Lekker gezellig dippen in een dip geïnspireerd op een pizza. Veel kaas, tomatensaus en salami aangevuld met nog wat groentjes en gehakt. Ja, als er gehakt bij komt kijken dan weet je dit gaat goed zijn!
TIP! Je kan hier eigenlijk nog mee gaan spelen qua ingrediënten. Ik gebruikte gewone mozzarella en wat geraspte kaas. Je kan hier ook gorgonzola, ricotta, Pecorino, …. gaan aan toevoegen. Wil je extra groentjes zoals champignons, stoof deze dan mee aan met de ui en paprika. Eindeloos veel opties!
Wat hebben we nodig voor dit hapje?
- Ui & Look
- Paprika
- Gehakt : ik gebruikte kipgehakt, je kan dit ook met gewoon gemengd gehakt maken
- Oregano & basilicum (gedroogd) : of heb je een Italiaanse kruidenmix in huis, gebruik deze dan.
- Passata of tomatensaus : misschien heb je nog wat homemade tomatensaus in de diepvries zitten.
- Salami (naar keuze): dunne sneetjes
- Mozzarella
- Geraspte kaas
Hoe maken we deze pizza dip?
Begin met het fijnsnijden van een ui, paprika en look. Vervolgens stoof je de ui en paprika aan in een (hoge) pan die ook in de oven mag. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan het gehakt bij en bak deze mooi rul. Voeg de fijngehakte look, oregano, basilicum, peper en zout toe. Meng goed en laat nog eens minuutje mee bakken. Giet er de passata bij en laat zo’n 8 a 10min zachtjes sudderen.
Haal de pan dan van het vuur. Scheur de salami in kleinere stukjes en verdeel over de pan samen met stukjes mozzarella en wat geraspte kaas. Zet onder de ovengrill zodat de kaas mooi kan smelten.
Serveer dan direct met wat crackers of stukjes ciabatta of stokbrood.
TIP! Je kan de dip ook al grotendeels voorbereiden. Wanneer de passata zo’n 8 a 10min heeft gesudderd, haal je het van het vuur. En zet dan opzij. Wanneer je bijna wilt serveren, zet je alles met de salami en kaas in de oven. Begin met eerst zo’n 10min hetelucht om terug op te warmen en dan nog even ovengrill
Pizza dip
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 paprika
- 250 gr gehakt (ik gebruikte kip, kan ook met met gemengd gehakt)
- 1 teentje look
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- 350 gr passata
- +/- 15 Sneetjes salami (dunne sneetjes)
- 1 bol mozzarella
- geraspte kaas
- Olijfolie
- Peper
Instructies
- Pel de ui en hak fijn.Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in fijne blokjesPel het teentje look en hak fijn.
- Verhit een ruime pan (die ook in de oven mag). Stoof hierin eerst de ui en paprika aan voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Doe er dan het gehakt bij en bak rul.Doe er de look, oregano en basilicum bij en laat een minuutje mee bakken. Giet er de passata bij, roer even en laat zo'n 8 a 10 min zachtjes sudderen.
- Haal de pan van het vuur. Scheur de salami in kleinere stukjes. Verdeel dit over de pan. Snij de mozzarella in kleine blokjes en verdeel ook over de pan. Werk af met wat geraspte kaas.Zet dit nu voor een paar minuten onder de oven grill zodat de kaas mooi kan smelten en lichtjes kan kleuren
- Haal uit de oven en serveer direct met crackers of ciabatta toasts. Smakelijk