Deze makkelijke pompoen wafels is de herfst op je bord. Lekker kruidige wafeltjes om van te genieten als tussendoortje of ontbijt. Vergis je niet, ze zijn wel degelijk zoet. Wij zijn het gewoon om pompoen te verwerken in hartige gerechten maar deze oranje kastaar kan je even goed in dessertjes verwerken. In USA doen ze dat al eeuwenlang en geloof mij, het werkt, het werkt zelfs heel goed. Combineer met kaneel, koekkruiden of speculaaskruiden en je hebt een lekker kruidig gebak. Dus heb je nog eens pompoen op overschot, maak er een puree van en verwerk dit in een zoet receptje.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze wafels?
- Zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- Baking soda
- Kaneel : of heb je speculaas- of koekkruiden in huis dan kan je deze ook gebruiken
- Boter
- Bruine suiker (=cassonade)
- Eieren
- vanille extract
- Pompoenpuree
Hoe maken we deze pompoen wafels?
Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk zelfrijzende bloem, snuifje bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet dit even opzij.
Vervolgens doe je zachte boter, bruine suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit los en luchtig voor zo’n 3min. Doe er dan de eieren, vanille extract en pompoenpuree bij. Mix dit tot een gladde massa. Doe er dan de droge ingrediënten bij en mix tot een mooi glad deeg.
Verhit je wafelijzer, schep er wat van het deeg in. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en leg dan op een rooster om ietwat af te koelen. Deze wafeltjes zijn op hun lekkerste als ze net gebakken zijn.


Pompoen wafels
Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzende bloem + extra snuifje bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 tl kaneel (*)
- 60 gr boter (op kamertemperatuur)
- 50 gr bruine suiker (= cassonade)
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 tl vanille essence
- 220 gr pompoenpuree (**)
Instructies
- Begin met de zelfrijzende bloem (+extra bakpoeder), baking soda en kaneel te mengen. Zet dit even opzij.
- Doe de zachte boter, bruine suiker en vanillesuiker in een mengkom. Mix dit even los en luchtig voor zo'n 2min. Doe er dan de eieren, vanille essence en pompoenpuree bij. Mix tot een gladde massa. Doe er dan de droge ingrediënten bij en mix tot een mooi glad deeg.
- Verhit je wafelijzer en vet een beetje in.Schep wat van het deeg in het ijzer en bak deze mooi goudbruin. Laat ze ietwat afkoelen en serveer danZe zijn het lekkerste wanneer ze net gebakken zijn.
Gisteren gemaakt en ze zijn super lekker en kruidig