Onion rings

onion rings-2

Aan alle mooie liedjes komt een einde en zo ook aan onze USA trip. Een maand vol met spectaculaire hoogpunten … de natuurpracht en de rust in de nationale parken … het dagelijkse Amerikaanse leven beleven in de grote steden zoals San Francisco en Los Angeles … de kennismaking met de gezonde en iets minder gezonde kantjes van de Amerikaanse keulen … Onze bagage zal volzitten met leuke herinneringen, meer dan 2000 foto’s op ons fototoestel ,hebbedingetjes  en natuurlijk heel veel nieuwe inspiratie en ideeën voor mijn kookblog. Ik kan al niet meer wachten op terug in mijn vertrouwde keukentje te staan en alles overhoop te zetten om nieuwe gerechtjes op tafel te toveren.

onion rings-2
Daarom vandaag het laatste typisch Amerikaans gerechtje op de blog nl. Onion rings.
Ze lijken een beetje op calamares, maar deze zijn gemaakt van uien. Normaal worden ze bereid in een frituurketel, maar ik heb het een beetje gezonder gehouden en ze bereidt in de oven.
Het geheim van lekker malse uiringen, ligt bij de voorbereiding. Je kan ze het best 1 nachtje van tevoren laten trekken in karnemelk.

Ingrediënten 4 personen

  • 2 grote uien
  • karnemelk/ botermelk (+/- 900ml)
  • 4 eiwitten
  • 100gr bloem
  • 70gr panko
  • snuifje zout
  • 1tl paprikapoeder

Voorbereiding (avond voordien)

Pel de ui en snij ringen.
Leg de uiringen in een ruime schaal en giet er de karnemelk over.
Zet in de koelkast en laat een nachtje weken.

Bereidingswijze

Meng de panko met de bloem, zout en paprikapoeder en doe in een diep bord.
Kluts de eiwitten en doe in een apart diep bord.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg bakpapier op een ovenrooster.

Haal een uiring uit de karnemelk, haal door het eiwit en doe dan in het bloem-pankomengsel. Zorg dat er genoeg bloem-panko rond de uiring hangt en leg de ring op het bakpapier.
Doe dezelfde handeling bij de andere uiringen.

onion rings-2

Schuif het rooster in de oven en bak ongeveer 20min. Na 10min bakken, draai de uiringen om en bak nog ongeveer 10min. Hou ze in de gaten zodat ze niet zwart worden.

Serveer ze warm met een beetje ketchup.

Alvast een prettig weekend voor jullie !!
En wij gaan nog genieten van ons laatste dagje in de Californische zon en nadenken hoe we onze bagage moeten dichtkrijgen …

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.