Omdat ik al hele maand typisch Amerikaanse gerechten blog, kon het recept van het allerbekendste koekje van Amerika niet achterblijven. En omdat dit het voorlaatste typisch Amerikaans recept is, ga ik gewoon “all the way”. Dus ga vooral de calorieën niet tellen maar geniet van deze heerlijke “chewy” M&M cookies.
Ingrediënten
- 115gr zachte ongezouten boter
- 150gr kandijsuiker
- 50gr vanillesuiker*
- 1 ei
- 140gr havermout
- 125gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl baksoda
- snuifje zout
- 160gr M&M’s
Bereidingswijze
Meng de havermout, bakmeel, kaneel, baksoda en het snuifje zout. Zet even opzij.
Mix de zachte boter met de kandijsuiker en vanillesuiker tot een zacht mengsel.
Voeg het ei toe en mix nog even tot alles goed is gemengd.
Doe nu de droge ingredienten bij de natte ingredienten en mix rustig tot alles goed is gemengd.
Meng de M&M’s onder het deeg met een spatel/lepel.
Laat het deeg 30min rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenschaal.
Schep met behulp van een ijsschepper hoopjes deeg op het bakpapier en druk plat met een vork. Laat voldoende plaats tussen de koekjes omdat ze tijdens het bakken nog veel uitzetten.
Bak de koekjes gedurende 10 a 12min in de voorverwarmde oven.
Haal de koekjes uit de oven (het is normaal dat ze nog zacht zijn) en laat ze eerst 5min zo afkoelen, leg ze daarna op een rooster om verder af te koelen.
Geniet er van !!!
amai, die zien er lekker uit!
die zouden hier zeker gesmaakt worden thuis!
liefs