Vrijdag, het ideale moment om nog eens een lekker dipje op tafel te zetten. Een heerlijk super smaakvol dipje om precies te zijn! Een dip om duimen en vingers van af te likken, eigenlijk is ie te lekker om te delen 😁. Met deze nachos met kip, kruip je in de zetel of op je terras in het zonnetje en genieten maar en van delen is dan even geen sprake 😀
Dit is niet zo maar nachos met kip, de kip bakken we rustig in de oven in een pittige kruidige tomatensaus. Het resultaat is een zalige dip met heerlijk sappige stukjes kip afgewerkt met wat feta en natuurlijk de tortilla chips. Echt waar geloof mij, deze wil je gewoon echt niet delen 😉
Ingrediënten (4 personen)
- 5 kipfilets
- 250ml kipbouillon
- 500gr passata
- 250gr kerstomaten
- 400gr kidney bonen (of je kan ook kikkererwten of zwarte bonen gebruiken)
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 1el gerookt paprikapoeder
- 1/2 rode chili
- 1tl komijnpoeder
- 1tl oregano
- 1tl suiker
- 150gr feta
- Tortilla chips
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel de ui en look en hak fijn.
Hak de rode chili heel fijn.
Meng de bouillon met de passata, kerstomaten, kidney bonen, fijngehakte ui, look, chili, komijnpoeder, oregano, suiker en snuifje zout.
Voeg de kipfilets toe, meng goed en doe in een ruime ovenschaal.
Bak voor zo’n 1h30 in de oven.
*
Haal dan uit de oven, snij/scheur de kipfilets in kleine stukjes en voeg terug toe aan de saus. Meng goed, verbrokkel hierover de feta en bak nog eens voor zo’n 5min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct