Geroosterde radijsjes met feta

Geroosterde radijsjes met feta

Met veel trots presenteer ik jullie dit receptje van geroosterde radijsjes met feta. Ja, met veel trots want de radijsjes die je hier op foto ziet, komen rechtstreeks uit onze moestuin. En ik kan jullie zeggen groentjes uit de eigen moestuin dat proeft toch steeds dat tikkeltje lekkerder. Toch zeker met al die liefde dat de wederhelft er heeft ingestoken om onze moestuin tip top in orde te houden. Ja, zelf heb ik eerlijk gezegd echt totaal geen groene vingers :-). Ik oogst en prepareer er iets mee

Geroosterde radijsjes met feta

Onze moestuin kent dit jaar een wisselend succes, de worteltjes, kervel en lente-ui zijn grandioos mislukt. De sjalot, aardbeien, tomaatjes en radijsjes daarentegen zijn een succes. En niets zo leuk om dan in m’n keuken aan de slag te gaan met onze kleine oogst.
Van de kerstomaten is de nodige tomatensaus gemaakt. De aardbeien die gingen zo naar binnen 🙂 en de radijsjes daar maakte ik dit super smaakvolle receptje mee.

Geroosterde radijsjes met feta


Meestal houden we radijsjes gewoon rauw en verwerken deze in een slaatje of gebruiken ze om te dippen.
Maar jullie weten ondertussen dat ik er van hou om groenten te roosteren en dat heb ik ook gedaan met radijsjes met een zalig resultaat.
Daarbij nog wat licht gekarameliseerde prei en opgeklopte feta en je hebt een super smaakvol origineel hapje maar kan ook als bijgerecht voor bij een barbecue of doordeweekse maaltijd. Weer lekker veelzijdig.

Geroosterde radijsjes met feta

Ingrediënten

  • 2 bosjes radijzen
  • 2 preien
  • 1/2tl tijm
  • 200gr feta
  • 100gr griekse yoghurt
  • 1/2 teentje look
  • 1/2 citroen
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten

Begin met de preien.
Was de preien en hak fijn.
Verhit een pan of stoofpot met scheut olijfolie.
Voeg de fijngehakte prei, tijm en snuifje zout en peper toe. Stoof de prei mooi zacht en glazig. Roer regelmatig.

Ondertussen verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de radijzen, verwijder het groene deel (er mag nog een klein steeltje aan blijven hangen) en halveer ze.
Leg ze in een ovenschaal en meng met wat olijfolie, peper en zout.
Rooster ze voor zo’n 10min, ze mogen nog wat knapperig zijn.

Voor de opgeklopte feta, doe de feta, yoghurt, look, sap van halve citroen en 1el olijfolie in een blender en mix tot een gladde crème.

Serveer de geroosterde radijsjes met de opgeklopte feta en de gestoofde prei.

Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.