Hartige wafels met kaas, is het ideale hapje voor bij de komende apéro of borrel. Of de feestdagen zijn ook op komst en deze wafeltjes zijn zowel origineel als super feestelijk als super makkelijk en snel te maken. Dus eentje om te onthouden of maak deze alvast de komende dagen om al eens te testen voor Kerstmis 😉. Met de feestdagen wil je zo veel mogelijk op voorhand kunnen doen en daar lenen deze wafeltjes zich trouwens ook perfect voor. Je kan ze perfect al enkele uren van tevoren bakken, je snijdt ze na het bakken meteen in reepjes. Vlak voor het serveren, steek je ze even in de oven en zo worden ze lekker krokant.
Qua toppings kan je eigenlijk gaan variëren. Ik koos voor een vrij klassieke topping namelijk gerookte zalm, zure room en wat komkommer. Je zou de zalm ook kunnen vervangen door zalmeitjes of door guacamole. Je kan ook een mix maken van verschillende toppings.
Nog meer hapjes inspiratie nodig? Check dan hier alle hapjes inspiratie
Welke ingrediënten hebt je nodig voor deze hartige wafels?
- Boter
- Melk
- Eieren
- Zelfrijzende bloem
- Geraspte kaas : ik koos hier voor Emmental
- Bieslook
- Gerookte zalm : kan ook met zalmeitjes of met guacamole bijvoorbeeld
- Zure room
Hoe maak je deze Hartige wafels met kaas ?
Begin met de boter te smelten. Doe ondertussen melk en eitjes in een mengkom, roer dit los. Giet er dan de gesmolten bij samen met wat peper en zout. Meng opnieuw goed. Doe er dan de zelfrijzende bloem, een snuifje bakpoeder, geraspte kaas en fijngehakte bieslook bij. Meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg. Zet dit zo’n 10min in de koelkast om op te stijven.
Verhit je wafelijzer en schep dan zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je wafelijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, haal uit het ijzer. Je kan het best de wafels nu meteen in reepjes snijden, dat gaat het makkelijkste als ze net gebakken zijn.
Je kan de reepjes nu direct gaan vullen met gerookte zalm, zure room en komkommer en direct serveren; Echter de wafel reepjes zullen snel wak worden. Je kan de reepjes best eerst nog zo’n 8min in de oven leggen op zo’n 120 graden. Zo worden ze lekker krokant. Vul ze dan met fijne stukjes gerookte zalm, zure room en fijne blokjes komkommer.
TIP! Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Vlak voor het serveren leg je ze even in de oven en dan nog opvullen.
Hartige wafels met kaas
Ingrediënten
- 130 gr boter
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 230 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 50 gr geraspte kaas (ik gebruikte Emmentaler kaas)
- 1 el bieslook (fijngehakt)
- 2 a 3 sneetjes gerookte zalm
- Zure room
- 1/3 komkommer
- dille
- Peper en zout
Instructies
- Begin met de boter te smelten.
- Doe alvast de melk en eitjes in een mengkom en roer dit los. Giet er de gesmolten boter bij samen met wat peper en zout. Roer goed los. Doe er de bloem, geraspte kaas en bieslook bij, meng dit even goed. Laat deeg zo'n 10min opstijven in de koelkast.
- Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi goudbruin.Eenmaal gebakken, serveer direct met de vleessalade (en optioneel wat salade en/of komkommer).
- Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo'n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je ijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken schep de wafels uit het wafelijzer en snij ze meteen in reepjes, nu gaat dit het makkelijkste. Je zou de wafel reepjes nu meteen kunnen afwerken (met zalm en zure room) maar de reepjes zullen nu snel mals worden. Leg de wafel reepjes daarom zo'n 7 a 8min in de oven op 120min zo zullen ze lekker krokant worden. TIP! Je kan dus perfect de wafels op voorhand al bakken. Vlak voor het serveren leg je de reepjes dan even in de oven. Dan hoef je enkel nog af te werken .
- Werk de reepjes af met fijne stukjes gerookte zalm, wat fijne stukje komkommer en een koffielepeltjes zure room. Werk af met een takje dille. Smakelijk
Deze waren de HIT tijdens kerst! Super simpel en zo lekker
Mercikes