Baked oats met chocolade en mango, dat is gewoon een feestje als ontbijt! Een kom bomvol gezond powerfood ideaal om je dag mee te starten. Zoals jullie weten, ben ik fan van alles met havermout. Aangezien ik het klassieke havermoutpapje momenteel even beu ben, ben ik weer allerlei nieuws aan het uitproberen en deze gebakken havermout is er daar één van. De combinatie van de warme chocolade, mango en kokos is gewoon zalig. Omdat we yoghurt gaan toevoegen, gaan we ook een veel smeuïger en rijkelijk effect krijgen. Kortom een ontbijtje om uit te proberen.
Nog meer baked oats inspiratie nodig? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze gebakken havermout?
- Pure chocolade : gebruik pure chocolade van ten minste 70%. Natuurlijk kan het ook met gewone pure of melkchocolade
- Mango : je kan dit ook vervangen door appel, peer, bessen
- Kokosmelk : gebruik kokosmelk uit blik. Of gebruik gewone melk.
- Griekse yoghurt : of gebruik kokosyoghurt
- Eieren
- Kokosolie
- Vanille extract
- Agavesiroop
- Havermout
- Chiazaad
- Kokosrasp
- Kaneel
Hoe maken we deze Baked oats met chocolade en mango?
Begin met de chocolade in kleine blokjes te snijden. Deze hoeven niet allemaal gelijk te zijn. Schil de mango, verwijder de pit en snij in blokjes. Zet beide even opzij.
Doe de kokosmelk, griekse yoghurt, eieren, gesmolten kokosolie, vanille extract en agavesiroop in een mengkom. Roer dit alvast los tot een gladde massa. Voeg hier havermout, chiazaad, kokosrasp en kaneel aan toe. Meng goed. Doe er de stukjes chocolade bij en 3/4 van de mango. Meng nog even kort.
Schep alles in een ingevette ovenschaal en bak voor zo’n 35 a 40min in de oven.
TIP! Je kan ook honing of maple syrup gebruiken ipv agavesiroop
TIP! Ik gebruikte één grote ovenschaal maar dit kan ook in individuele ovenschaaltjes.
Serveer dan direct of laat ietwat afkoelen met de resterende mango en nog wat extra zoetstof


Baked oats met chocolade en mango
Ingrediënten
- 80 gr pure chocolade
- 1 mango
- 1 blik kokosmelk (= +/- 400ml)
- 150 gr griekse yoghurt
- 2 eieren
- 1 el kokosolie (gesmolten)
- 1 tl vanille extract
- 2 el agavesiroop (*)
- 200 gr havermout
- 2 el chiazaad
- 40 gr kokosrasp
- 1/2 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Vet een ruime ovenschaal in met wat boter of andere vetstof. Je zou ook 4 kleine individuele schaaltjes kunnen gebruiken.
- Begin met de chocolade in kleinere stukjes te hakken. Sommige mogen al iets groter zijn dan de andere. Schil de mango, verwijder de pit en snij in blokjes.
- Doe de kokosmelk, griekse yoghurt, eitjes, gesmolten kokosolie en vanille extract in een mengkom. Roer dit los tot een gladde massa.Voeg hier de havermout, chiazaadjes, kokosrasp en kaneel aan toe. Meng goed. Als laatste voeg je de stukjes chocolade en 3/4 van de mango toe. Meng nog even kort. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Bak in de oven voor zo'n 35 a 40min tot deze mooi stevig gebakken is. De gaartijd is ook wat afhankelijk van de grote van je ovenschaal.
- Eenmaal mooi stevig gebakken, serveer direct met de resterende blokjes mango en nog wat extra agavesiroop (of honing) Smakelijk