Hartige wafels met garnaal salade

Lekker makkelijk recept voor Hartige wafels met garnaal salade, een simpel snel feestelijk hapje voor tijdens de borrel of feestdagen. Een ideaal borrelhapje om je kerstmenu of kerstdiner te starten. Heerlijk krokante wafels gevuld met een frisse grijze garnaal salade. Eenvoudig op voorhand te maken.
Naar recept gaan

Hartige wafels met garnaal salade, een lekker makkelijk aperitief hapje om je kerstmenu mee te starten. Dit is meteen uitpakken hoor. Het leukste is dat je er zelf weinig werk aan hebt en super snel klaar is. Bovendien kan je dit borrelhapje eenvoudig op voorhand al maken. Altijd handig tijdens de drukke feestdagen. Normaal serveren we garnaalsalade op een toastje of cracker. Nu bakken we een heerlijk kruidige wafel, snijden deze in plakjes en vullen die op met de garnaalsla. Een origineel hapje maar met zeer vertrouwende smaken. Eigenlijk een originele garnalencocktail 😃.

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstdiner? Check dan zeker deze receptjes. Of nog wat ideetjes nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker even deze super simpele feestelijke receptjes.

Lekker makkelijk recept voor Hartige wafels met garnaal salade, een simpel snel feestelijk hapje voor tijdens de borrel of feestdagen. Een ideaal borrelhapje om je kerstmenu of kerstdiner te starten. Heerlijk krokante wafels gevuld met een frisse grijze garnaal salade. Eenvoudig op voorhand te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Hartige wafels met garnaal salade?

  • Grijze garnalen
  • Griekse Yoghurt
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Peterselie
  • Boter
  • Melk
  • Eieren
  • Zelfrijzende bloem
  • Bieslook
  • Tomaat

Hoe maak je deze Hartige wafels met garnaal salade?

We gaan beginnen met de wafels. Hiervoor gaan we eerst de boter smelten. Ondertussen doe je melk en eitjes in een mengkom, roer dit los. Giet er dan de gesmolten bij samen met wat peper en zout. Meng opnieuw goed. Doe er dan de zelfrijzende bloem, een snuifje bakpoeder, fijngehakte bieslook en peterselie bij. Meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg. Zet dit zo’n 10min in de koelkast om op te stijven.

Verhit je wafelijzer en schep dan zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je wafelijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, haal uit het ijzer. Je kan het best de wafels nu meteen in reepjes snijden, dat gaat het makkelijkste als ze net gebakken zijn.

Je kan de reepjes nu direct gaan vullen met de garnaalsla en direct serveren. Echter de wafel reepjes zullen snel wak worden. Je kan de reepjes best eerst nog zo’n 8min in de oven leggen op zo’n 120 graden. Zo worden ze lekker krokant. Vul ze dan met de garnaalsla.

TIP! Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Vlak voor het serveren leg je ze even in de oven en dan nog opvullen. Ook de garnaalsla kan je al uren op voorhand maken.

Voor het maken van de garnaalsalade, gaan we eerst yoghurt, mayonaise en mosterd losroeren. Daar voegen we de grijze garnalen en fijngesneden peterselie aan toe. Goed mengen en nog wat op smaak brengen met peper en zout. Vul dan zo’n 2 vakjes met de garnaasla en werk af met wat blokjes tomaat.

Lekker makkelijk recept voor Hartige wafels met garnaal salade, een simpel snel feestelijk hapje voor tijdens de borrel of feestdagen. Een ideaal borrelhapje om je kerstmenu of kerstdiner te starten. Heerlijk krokante wafels gevuld met een frisse grijze garnaal salade. Eenvoudig op voorhand te maken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Hartige wafels met garnaal salade, een simpel snel feestelijk hapje voor tijdens de borrel of feestdagen. Een ideaal borrelhapje om je kerstmenu of kerstdiner te starten. Heerlijk krokante wafels gevuld met een frisse grijze garnaal salade. Eenvoudig op voorhand te maken.

Hartige wafels met garnaal salade

Lekker makkelijk recept voor Hartige wafels met garnaal salade, een simpel snel feestelijk hapje voor tijdens de borrel of feestdagen. Een ideaal borrelhapje om je kerstmenu of kerstdiner te starten. Heerlijk krokante wafels gevuld met een frisse grijze garnaal salade. Eenvoudig op voorhand te maken.
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1,5 el griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • 150 gr grijze garnalen
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 tomaat
  • Peper en zout

Wafels

  • 130 gr boter
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 270 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
  • 1,5 el bieslook (fijngehakt)
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de wafels.
    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Doe ondertussen melk en eitjes in een mengkom, roer dit los. Giet er dan de gesmolten boter bij samen met wat peper en zout. Meng opnieuw goed. Doe er dan de zelfrijzende bloem, een snuifje bakpoeder, fijngehakte bieslook en peterselie bij. Meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg. Zet dit zo’n 10min in de koelkast om op te stijven.
  • Verhit je wafelijzer en schep dan zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je wafelijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, haal uit het ijzer. Je kan het best de wafels nu meteen in reepjes snijden, dat gaat het makkelijkste als ze net gebakken zijn.
  • Je kan de reepjes nu direct gaan vullen met de garnaalsalade. Echter de wafel reepjes zullen snel wak worden. Je kan de reepjes best eerst nog zo’n 8min in de oven leggen op zo’n 120 graden. Zo worden ze lekker krokant. Vul ze dan met de garnaalsalade
    TIP! Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Vlak voor het serveren leg je ze even in de oven en dan nog opvullen.
  • Voor het maken van de garnaalsalade, gaan we eerst de yoghurt, mayonaise en mosterd losroeren. Doe er vervolgens de garnalen en peterselie bij. Meng goed en breng verder op smaak met peper en zout.
    TIP! Je kan de garnaalsalade al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
  • Neem een wafel reepje en vul zo'n 2 vakjes met wat van de garnaalsla. Dit hoeft niet super veel te zijn. Werk af met wat blokjes tomaat, serveer dan direct.
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, feestdagen, feestmenu, grijze garnalen, hapje, hartige wafels, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, op voorhand maken, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.