Hartige wafels met garnaal salade, een lekker makkelijk aperitief hapje om je kerstmenu mee te starten. Dit is meteen uitpakken hoor. Het leukste is dat je er zelf weinig werk aan hebt en super snel klaar is. Bovendien kan je dit borrelhapje eenvoudig op voorhand al maken. Altijd handig tijdens de drukke feestdagen. Normaal serveren we garnaalsalade op een toastje of cracker. Nu bakken we een heerlijk kruidige wafel, snijden deze in plakjes en vullen die op met de garnaalsla. Een origineel hapje maar met zeer vertrouwende smaken. Eigenlijk een originele garnalencocktail 😃.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstdiner? Check dan zeker deze receptjes. Of nog wat ideetjes nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker even deze super simpele feestelijke receptjes.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Hartige wafels met garnaal salade?
- Grijze garnalen
- Griekse Yoghurt
- Mayonaise
- Mosterd
- Peterselie
- Boter
- Melk
- Eieren
- Zelfrijzende bloem
- Bieslook
- Tomaat
Hoe maak je deze Hartige wafels met garnaal salade?
We gaan beginnen met de wafels. Hiervoor gaan we eerst de boter smelten. Ondertussen doe je melk en eitjes in een mengkom, roer dit los. Giet er dan de gesmolten bij samen met wat peper en zout. Meng opnieuw goed. Doe er dan de zelfrijzende bloem, een snuifje bakpoeder, fijngehakte bieslook en peterselie bij. Meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg. Zet dit zo’n 10min in de koelkast om op te stijven.
Verhit je wafelijzer en schep dan zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je wafelijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, haal uit het ijzer. Je kan het best de wafels nu meteen in reepjes snijden, dat gaat het makkelijkste als ze net gebakken zijn.
Je kan de reepjes nu direct gaan vullen met de garnaalsla en direct serveren. Echter de wafel reepjes zullen snel wak worden. Je kan de reepjes best eerst nog zo’n 8min in de oven leggen op zo’n 120 graden. Zo worden ze lekker krokant. Vul ze dan met de garnaalsla.
TIP! Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Vlak voor het serveren leg je ze even in de oven en dan nog opvullen. Ook de garnaalsla kan je al uren op voorhand maken.
Voor het maken van de garnaalsalade, gaan we eerst yoghurt, mayonaise en mosterd losroeren. Daar voegen we de grijze garnalen en fijngesneden peterselie aan toe. Goed mengen en nog wat op smaak brengen met peper en zout. Vul dan zo’n 2 vakjes met de garnaasla en werk af met wat blokjes tomaat.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Hartige wafels met garnaal salade
Ingrediënten
- 1,5 el griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1/2 tl mosterd
- 150 gr grijze garnalen
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 1 tomaat
- Peper en zout
Wafels
- 130 gr boter
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 270 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 1,5 el bieslook (fijngehakt)
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
Instructies
- We beginnen met het maken van de wafels. Smelt de boter op een zacht vuurtje. Doe ondertussen melk en eitjes in een mengkom, roer dit los. Giet er dan de gesmolten boter bij samen met wat peper en zout. Meng opnieuw goed. Doe er dan de zelfrijzende bloem, een snuifje bakpoeder, fijngehakte bieslook en peterselie bij. Meng opnieuw goed tot een mooi glad deeg. Zet dit zo’n 10min in de koelkast om op te stijven.
- Verhit je wafelijzer en schep dan zo’n 3 a 4el (per wafel – afhankelijk van de grote van je wafelijzer) van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi goudbruin. Eenmaal gebakken, haal uit het ijzer. Je kan het best de wafels nu meteen in reepjes snijden, dat gaat het makkelijkste als ze net gebakken zijn.
- Je kan de reepjes nu direct gaan vullen met de garnaalsalade. Echter de wafel reepjes zullen snel wak worden. Je kan de reepjes best eerst nog zo’n 8min in de oven leggen op zo’n 120 graden. Zo worden ze lekker krokant. Vul ze dan met de garnaalsalade TIP! Je kan dus makkelijk de wafels al op voorhand bakken en in reepjes snijden. Vlak voor het serveren leg je ze even in de oven en dan nog opvullen.
- Voor het maken van de garnaalsalade, gaan we eerst de yoghurt, mayonaise en mosterd losroeren. Doe er vervolgens de garnalen en peterselie bij. Meng goed en breng verder op smaak met peper en zout.TIP! Je kan de garnaalsalade al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
- Neem een wafel reepje en vul zo'n 2 vakjes met wat van de garnaalsla. Dit hoeft niet super veel te zijn. Werk af met wat blokjes tomaat, serveer dan direct. Smakelijk