Feestelijke worstenbroodjes

Scoren dat ga je doen als je deze feestelijke worstenbroodjes op tafel tovert. Een makkelijk en snel hapje dat je bovendien ook al op voorhand kan maken. Het gehakt brengen we op smaak met sjalot, mosterd, veenbessen en dragon. Schik ze in de vorm van een krans om extra feestelijk te presenteren
Naar recept gaan

Scoren dat ga je doen met deze makkelijk en snelle feestelijke worstenbroodjes. Een hapje dat voor mij echt onmisbaar is gewoon. Ja, ik geef het toe ik ben lichtjes verslaafd aan worstenbroodjes 😃. Gehakt en bladerdeeg, zo simpel maar zo goed! Dit receptje gaan we wel nog iets meer smaak geven om er een echt feestelijk hapje van te maken. Hoe we dat gaan doen? Heel simpel met wat mosterd, dragon, gebakken sjalotten en gedroogde veenbessen. Heel basic ingrediënten en toch zorgen ze voor een heerlijke twist.

Vergeet dus de oesters of kaviaar op je kerstmenu! Zet daar maar eens deze feestelijke worstenbroodjes op, smullen gegarandeerd bij zowel groot als klein. Je kan ze trouwens gewoon individueel bakken of bak ze in de vorm van een krans. Hiervoor heb je enkel een springvorm nodig.

Nog meer inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker deze feestelijke receptjes

Scoren dat ga je doen als je deze feestelijke worstenbroodjes op tafel tovert. Een makkelijk en snel hapje dat je bovendien ook al op voorhand kan maken. Het gehakt brengen we op smaak met sjalot, mosterd, veenbessen en dragon. Schik ze in de vorm van een krans om extra feestelijk te presenteren

Hoe maken we deze feestelijke worstenbroodjes?

We gaan beginnen met het pellen en fijnsnijden van een sjalot. Stoof deze aan voor zo’n 5 a 6min, laat niet te bruin worden. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen. Hak ondertussen de gedroogde veenbessen iets fijner.
Meng het gehakt met de sjalot, gedroogde veenbessen, gedroogde dragon, mosterd, paneermeel, peper en zout. Laat zo’n 20min opstijven in de koelkast en rol er vervolgens kleine worstjes van.

Snij stroken van het bladerdeeg. Leg een worstje op een strook en rol op. Normaal zou je 2 worstenbroodjes uit één strook moeten kunnen halen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de grote van het deeg.

Nu heb je 2 opties met de worstenbroodjes. Ofwel ga je ze gewoon individueel serveren of je maakt er een krans van zoals ik heb gedaan. Ga je voor individuele, leg ze dan op een beklede bakplaat en wrijf in met wat losgeklopt ei. Voor een krans, bekleed de zijkanten van een springvorm met bakpapier. Schik de worstenbroodjes in de vorm en laat een opening in het midden. Wrijf ook deze in met wat losgeklopt ei. Bak ze mooi goudbruin in de oven. De baktijd zal iets langer zijn als je ze in een krans bakt.

TIP! Je kan de worstenbroodjes makkelijk al zo’n 2h van tevoren vormen en in de koelkast bewaren. Wrijf ze pas in met het ei vlak voor ze de oven in gaan.

Scoren dat ga je doen als je deze feestelijke worstenbroodjes op tafel tovert. Een makkelijk en snel hapje dat je bovendien ook al op voorhand kan maken. Het gehakt brengen we op smaak met sjalot, mosterd, veenbessen en dragon. Schik ze in de vorm van een krans om extra feestelijk te presenteren
Scoren dat ga je doen als je deze feestelijke worstenbroodjes op tafel tovert. Een makkelijk en snel hapje dat je bovendien ook al op voorhand kan maken. Het gehakt brengen we op smaak met sjalot, mosterd, veenbessen en dragon. Schik ze in de vorm van een krans om extra feestelijk te presenteren

Feestelijke worstenbroodjes

Scoren dat ga je doen als je deze feestelijke worstenbroodjes op tafel tovert, ideaal om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. Een makkelijk en snel hapje dat je bovendien ook al op voorhand kan maken. Het gehakt brengen we op smaak met sjalot, mosterd, veenbessen en dragon.
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 grote sjalot
  • 80 gr gedroogde veenbessen
  • 500 gr gehakt (gemend of kip)
  • 1,5 kl dragon (gedroogd)
  • 1 el mosterd
  • 100 gr paneermeel
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met het pellen van de sjalot en hak fijn.
    Verhit een pannetje met een scheut olijfolie en stoof hierin de sjalot aan voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet te bruin worden.
    Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Hak de gedroogde veenbessen in iets fijnere stukken.
    Meng het gehakt met de afgekoelde sjalot, gedroogde veenbessen, dragon, mosterd, paneermeel, peper en zout. Als je het mengsel nog iets te vochtig vindt, voeg nog wat paneermeel toe.
    Laat het gehakt zo'n 20min opstijven in de koelkast.
  • Rol kleine worstjes van het gehakt mengsel.
    Snij lange stroken van het bladerdeeg. Leg een worstje op een stook bladerdeeg en rol op. Normaal moet je zo'n 2 a 3 (afhankelijk van de grote) worstenbroodjes uit één strook kunnen halen.
  • Je hebt nu 2 opties :
    1. Ofwel bak je gewone individuele worstenbroodjes. Leg ze dan gewoon op een beklede bakplaat.
    2. Ofwel maak je er een krans van. Bekleed dan de zijkanten van een springvorm (+/- 25cm) met bakpapier. Schik de worstenbroodjes in de vorm en zorg dat er in het midden een kleine opening is.
    TIP! Je kan de worstenbroodjes nu meteen gaan bakken (wrijf eerst in met wat losgeklopt ei) ofwel bewaar je ze zo in de koelkast. Je kan ze perfect zo'n 2h van tevoren maken.
  • Voor het bakken, wrijf de worstenbroodjes eerst in met wat losgeklopt ei.
    Bak ze mooi goudbruin in de oven (190 graden) voor zo'n 25 a 30min (individuele). Reken op zo'n 40min als je ze in een krans zou bakken. TIP! Als je ze in een krans zou bakken, verlaag de oventemperatuur na zo'n 25min bakken dan naar 175 a 180 graden anders zullen ze iets te bruin worden bovenaan.
    Serveer ze met wat mosterd
    Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.