Wist je dat je zelf heel makkelijk crackers kan maken?
Slechts 5 ingredienten heb je nodig, maximum 30min en je kan zelf met de smaken experimenteren. En met “homemade” scoor je gewoon altijd!
Dus waarom zou je ze dan kopen in de supermarkt?
Serveer met enkele leuke dips zoals guacamole, hummus of een persoonlijk tip …
de St. Moret mousse met bieslook. Een heerlijk luchtige mousse die perfect
past bjj deze pittige crackers met chili. Een ideaal hapje bij de aperitief.
Ik koos om er pittige crackers van te maken die ideaal passen bij de frisse St. Môret mousse maar je kan natuurlijk ook gedroogde rozemarijn of tijm toevoegen of waarom niet beide?
In samenwerking met St. Moret
Ingrediënten
- 185gr bloem + extra
- 1,5 tl chilivlokken*
- 1tl zout
- 2el olijfolie
- 120ml water
*je kan de chilivlokken eventueel ook vervangen door gedroogde tijm of rozemarijn
Bereidingswijze
Doe de bloem, chilivlokken, zout en olijfolie in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en meng al kort.
Voeg dan het water toe en meng nog even kort tot je een mooie deegbal krijgt.
Laat het deeg 10min rusten op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in ongeveer 4 plakken. Neem een eerste plak, bebloem je werkoppervlak en
rol zo dun mogelijk uit. Leg dit op de beklede bakplaat (je kan dit best in porties bakken).
Begin met eerst 5min te bakken, draai de cracker om en bak nog eens 5min.
Haal uit de oven en bak de overige crackers.
Laat afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
Serveer met dips zoals de St. Moret mousse
Smakelijk!