Panna cotta met kokos, kardemom en mandarijn

panna cotta kokos mandarijntjes-1

Room, melk, suiker en gelatine dat is de basis van een typisch Italiaanse Panna Cotta. En daaraan kan je zelf naar hartelust nog wat extra’s aan toevoegen om van iets traditioneels een specialleke te creëren.
Twee jaar geleden stond dit Italiaanse dessertje op mijn kerstmenu meer bepaald met vanille en een karamellaagje. Heer-lijk gewoon, de ideale zoete afsluiter, niet te zwaar en makkelijk op voorhand te maken. Zelfs de dag ervoor kan de Panna Cotta al gemaakt worden, weeral een puntje minder om te doen op de dag zelf.

panna cotta kokos mandarijntjes-1

Naar mijn mening is een panna cotta dus een ideaal feesttoetje. En zodus deel ik maar al te graag nog een versie van panna cotta, eentje met de tropische toetsten van kokosmelk, kruidige kardemom en een fris jelly laagje van mandarijntjes. Klinkt goed, nee? En als ik de tijd moet optellen hoe lang ik hiermee bezig ben geweest om dit te bereiden dan kom ik nog niet eens aan 20min. Dat is toch een ideaal feesttoetje!

panna cotta kokos mandarijntjes-1

Ingrediënten +/- 6 personen

  • 300ml room
  • 250ml kokosmelk
  • 100ml melk
  • 75gr + 15gr suiker
  • 16 kardemom peulen (gekneusd)
  • 200ml sap van mandarijntjes
  • 6 gelatineblaadjes

Extra > 6 glazen potjes

Bereidingswijze

Begin met 4 gelatine blaadjes te weken in koud water
Doe de room, kokosmelk, melk, 75gr suiker en de gekneusde kardemom peulen in een kookpotje en breng heel zachtjes tot net onder het kookput. (Niet laten koken)
Haal dan van het vuur, knijp de gelatine blaadjes goed uit en doe bij het mengsel. Roer goed en laat even op kamertemperatuur komen alvorens dit in de potjes te gieten. Verwijder wel eerst de kardemom peulen.
Zet in de koelkast en laat minstens 3h opstijven in de koelkast.

Voor het laagje met mandarijn, week de overige 2 gelatine blaadjes.
Doe het sap van de mandarijntjes in een kookpotje samen met 15gr suiker en zet op een zacht vuurtje zodat de suiker kan smelten. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur, knijp de gelatine blaadjes goed uit en
voeg toe aan het sap. Roer goed.
Verdeel dit sap over de opgestijfde panna cotta en laat nog eens 2h opstijven.

Smakelijk!

panna cotta kokos mandarijntjes-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.