Gingerbread brownies

Gingerbread brownies

De kerstvakantie staat nu echt voor de deur en misschien is ze al begonnen.
Niets zo leuk om tijdens de vakantie aan het bakken te gaan met natuurlijk een “kerstige” toets. En bij “kerstig” denk ik meteen aan de de smaak van gingerbread wat heel veel weg heeft van speculaas, enkel nog iets kruidiger naar mijn mening!
Je denkt nu waarschijnlijk direct aan de bekende gingerbread koekjes,
maar deze kruidenmix kan je nog in heel wat anders lekker draaien.
Doe een snuifje van deze specerijen bijvoorbeeld in je dagelijkse kopje koffie of chocolademelk. Of wees extra creatief en maak deze kerstboom gingerbread brownies. De combinatie van de pure chocolade en deze specerijenmix vind ik heerlijk.

Gingerbread brownies

Tja, en met de Kerstmis voor de deur, dan mogen de brownies ook wel een kerstig uiterlijk krijgen. En dat kan je heel makkelijk voor mekaar krijgen door een driehoekige kartonnen mal te maken en daarmee de brownies uitsnijden.
Steek onderaan een Mikado koekje in de brownie en werk af met wat glazuur en veel toeters, bellen en glitters. En je hoeft geen kind te zijn om hier plezier aan te hebben hoor, deze prille dertiger heeft de tijd van haar leven gehad 😉

Gingerbread brownies

Gingerbread brownies

Gingerbread brownies

 

Ingrediënten

  • 150gr pure chocolade (grof gehakt)
  • 150gr boter/ margarine
  • 3 eieren
  • 125gr suiker
  • vanille essence
  • 100gr patisseriebloem
  • 1,5tl koekkruiden *
  • 1tl bakpoeder
  • 3el poedersuiker + 1 a 2 kl water (voor glazuur)

Extra > Mikado koekjes + eetbare decoratie (bv. Dr. Oetker) + bakvorm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg de bodem van de bakvorm met bakpapier.

Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de bloem met het bakpoeder en koekkruiden. Zet even opzij.
Doe de eieren in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop tot een luchtige schuimige massa.
Voeg dan de suiker en vanille essence toe en klop verder op tot een bleek schuimige massa.
Giet hierbij de afgekoelde chocolade. Meng kort en voeg dan het bloemmengsel toe.
Laat kort mengen tot een mooi egaal deeg.
Giet het deeg in de bakvorm en bak 25min in de oven.
Het is normaal dat de brownie nog wat wak is als je hem uit de oven haalt.
Laat volledig afkoelen.

Om de kerstboompjes makkelijk te snijden, heb ik een driehoek uitgetekend op karton en uitgeknipt.
Deze kan je dan als mal gebruiken om de kerstboompjes uit te snijden.
Maak het glazuur, door de poedersuiker te mengen met 1 a 2kl water.
Begin met 1kl en voeg eventueel een tweede toe. De glazuur mag niet te waterachtig zijn.
Druppel de glazuur met behulp van een lepel over de kerstboompjes en werk eventueel af
met wat eetbare decoratie.

En nu smullen!

Gingerbread brownies kerstboompjes-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.