Gingerbread wafels met Maple Syrup boter

Gingerbread wafels-4

Het ontbijt met Kerst of Nieuwjaar mag altijd dat tikkeltje anders of meer zijn dan op andere dagen. Het is ten slotte maar 1x kerstmis of Nieuwjaar in een jaar en daar mogen we extra van profiteren vind ik. Je hebt eindelijk eens tijd om rustig te ontbijten, op andere dagen ben ik altijd volop in de weer met het avondeten, nog vlug wat aan de blog werken of foto’s bewerken. Nee, op Kerst en Nieuwjaarsdag valt dat allemaal even weg en is er plaats om rustig samen te ontbijten, cadeautjes open te doen en gewoon samen genieten.

Gingerbread wafels-4

Dus op deze dag mag het wel wat meer zijn dan gewoon een boterhammetje of pistoletje met choco of kaas. Een lekker croissantje wat vers geperst sinaasappelsap, een eitje met wat gerookte zalm en daar hoort natuurlijk ook iets zoet bij. En zoals reeds gezegd mag het op een feestdag iets meer zijn.
En dat tikkeltje meer komt er dit jaar in de vorm van deze gingerbread wafels.
Door de toevoeging van de typische gingerbreadkruiden, krijgen de wafels een echt “kerstige” toets. Om ze nog wat feestelijker en nog wat rijkelijker te maken plus nog wat meer “yuminess” te geven is een toefje maple syrup boter hier zeker welkom.
De combinatie van gingerbread en maple vind ik persoonlijk echt heerlijk en lekker decadent.

Gingerbread wafels-4

Ingrediënten wafels (+/- 4 personen)

 • 2 eieren
 • 375ml melk
 • 125gr boter/margarine (gesmolten)
 • 3el maple syrup
 • 1tl vanille essence
 • 235gr patisseriebloem
 • 3el bruine suiker (lichte basterdsuiker)
 • 1el bakpoeder
 • 3tl gingerbreadkruiden (of koekkruiden)
 • snuifje zout

Ingrediënten Maple Syrup boter

 • 90g boter/margarine (om kamertemperatuur)
 • 2el maple syrup
 • snuifje kaneel

Benodigdheden : wafelijzer

Bereidingswijze

Voor de maple syrup boter, meng alle ingredienten en zet even opzij.

Voor de wafels :
Meng de bloem met de bruine suiker, bakpoeder, gingerbreadkruiden en zout. Zet even opzij. Klop de eieren los samen met de gesmolten boter, maple syrup en vanille essence. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en meng tot een mooi glad deeg. (Je kan dit eventueel mengen in een keukenmachine of mixer)

Verwarm het wafelijzer.
Schep met behulp van een ijsschep het deeg in het wafelijzer. Gebruik 1 schep per wafel. Bak de wafels mooi goudbruin (ongeveer 3 a 4min)

Serveer de wafels warm met de maple syrup boter.

Smakelijk!

Gingerbread wafels-4

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.