Chicken Nuggets met mosterddip

Chicken Nuggets met mosterddip

Chicken Nuggets alias Chicken Fingers alias Kip nuggets alias fish sticks maar dan met kip, zalig lekker en een favoriet bij groot als klein. Deze chicken nuggets met mosterddip gaan de favoriet van de zomervakantie (en ook nog daarna) worden. Een gerechtje dat perfect kan als hapje bij een gezellige zomerse apero of kan ook perfect geserveerd worden bij een avondmaal. Smullen gegarandeerd zeg ik! 

Chicken Nuggets met mosterddip

Deze chicken nuggets krijgen niet het typische crunchy paneermeel laagje … wel een crunchy laagje op basis van noten, pitten en zaadjes! Wat de chicken fingers er alleen maar lekkerder op maken.
En ga je ze serveren als hapje, dan is de simpele mosterddip echt een match! Natuurlijk kan je de nuggets ook maken als avondmaal in combinatie met patatjes en de verplichte appelmoes 😀

Chicken Nuggets met mosterddip

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 a 5 kipfilets
  • 250ml karnemelk
  • 100gr panko
  • 1el chiazaad
  • 2el sesamzaadjes
  • 2el amandelschaafsel
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • 1tl oregano (gedroogd)
  • 1tl dragon (gedroogd)
  • 1/2tl zeste van citroen
  • 1tl chilipoeder
  • 125gr griekse yoghurt
  • 2el dijon mosterd
  • 1el honing
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Snij de kipfilets in kleine stukjes en doe in kom.
Kruid met wat peper en zout en overgiet met de karnemelk.
Zet in de koelkast. Het beste is dat je dit een nachtje laat staan, anders minstens 1h.
*
Meng de panko met het chiazaad, sesamzaadjes, amandelschaafsel (verbrokkel dit wat), paprikapoeder, oregano, dragon, zeste van citroen, chilipoeder en 1tl zout.

Verwarm de oven voor op 215 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Wentel de stukjes kip doorheen de “paneermix” en leg op de bakplaat. Wrijf voorzichtig in met wat olijfolie

Bak de Chicken Nuggets mooi gaar en goudbruin in de oven voor ongeveer 15 a 20min. Draai ze tijdens het bakken zeker om zodat de stukjes mooi goudbruin zijn aan beide kanten.

Terwijl de kip aan het bakken is, kan je de mosterddip maken.
Meng daarvoor de yoghurt met de mosterd, honing, wat citroensap, peper en zout.

Serveer de chicken nuggets meteen met de dipsaus.

Smakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.