Bruschetta met een tapenade van erwtjes en prei

Bruschetta met erwtjes en prei-1

Het is nog maar begin mei maar toch zit ik al met mijn gedachten bij de zomer. Aangezien we dit jaar niet naar de zuiderse zon trekken, zal ik het zonnetje maar op mijn bord toveren met deze bruschetta. Ik serveerde er een tapenade bij van erwtjes en prei. Normaal wordt een tapenade gemaakt van olijven maar daar ben ik niet zo’n fan van dus heb ik voor deze lentegroentjes gekozen

Bruschetta met erwtjes en prei-1
Je kan deze bruschetta serveren als hapje of als lunch zoals ik vaak doe.
Het leuke aan dit simpele receptje is dat je het op voorhand kan maken. De tapenade kan je in de ochtend al maken. Dan hoef je enkel vlak voor het serveren het brood nog vlug te roosteren.

Ingrediënten (ongeveer 10 bruschetta’s)

  • 300gr doperwten (vers of diepvries)
  • 1 preiwit
  • 4el geraspte parmezaanse kaas
  • Citroensap (naar smaak)
  • Enkele muntblaadjes (naar smaak)
  • Peper en zout
  • Verse kaas (optioneel)
  • Olijfolie
  • Enkele sneetjes brood (ik gebruikte roggebrood)

Bereidingswijze

Was de prei, gebruik enkel het preiwit en snij fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie. Stoof hierin de prei even aan. Voeg dan 2el water toe en gaar de prei zachtjes gedurende 10min.

Blancheer de erwten ongeveer 3 a 4min in licht gezouten water.
Giet af en spoel de erwten onder ijskoud water.

Doe de gestoofde prei samen met de geblancheerde erwten in een blender. Voeg ook de geraspte parmezaanse kaas en enkele muntblaadjes.
Mix dit even. Dit hoeft niet helemaal glad te zijn.
Voeg naar smaak nog een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.

Snij de sneetjes brood in de helft en rooster ze. Ik heb ze gewoon tussen mijn grill gelegd. Je kan ze ook in de oven roosteren of gebruik je broodrooster.

Als de sneetjes brood geroosterd zijn, besmeer ze met de tapenade van erwtjes en prei.
Werk eventueel af met een beetje verse kaas.

Laat het smaken !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.