Het is nog maar begin mei maar toch zit ik al met mijn gedachten bij de zomer. Aangezien we dit jaar niet naar de zuiderse zon trekken, zal ik het zonnetje maar op mijn bord toveren met deze bruschetta. Ik serveerde er een tapenade bij van erwtjes en prei. Normaal wordt een tapenade gemaakt van olijven maar daar ben ik niet zo’n fan van dus heb ik voor deze lentegroentjes gekozen
Je kan deze bruschetta serveren als hapje of als lunch zoals ik vaak doe.
Het leuke aan dit simpele receptje is dat je het op voorhand kan maken. De tapenade kan je in de ochtend al maken. Dan hoef je enkel vlak voor het serveren het brood nog vlug te roosteren.
Ingrediënten (ongeveer 10 bruschetta’s)
- 300gr doperwten (vers of diepvries)
- 1 preiwit
- 4el geraspte parmezaanse kaas
- Citroensap (naar smaak)
- Enkele muntblaadjes (naar smaak)
- Peper en zout
- Verse kaas (optioneel)
- Olijfolie
- Enkele sneetjes brood (ik gebruikte roggebrood)
Bereidingswijze
Was de prei, gebruik enkel het preiwit en snij fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheutje olijfolie. Stoof hierin de prei even aan. Voeg dan 2el water toe en gaar de prei zachtjes gedurende 10min.
Blancheer de erwten ongeveer 3 a 4min in licht gezouten water.
Giet af en spoel de erwten onder ijskoud water.
Doe de gestoofde prei samen met de geblancheerde erwten in een blender. Voeg ook de geraspte parmezaanse kaas en enkele muntblaadjes.
Mix dit even. Dit hoeft niet helemaal glad te zijn.
Voeg naar smaak nog een beetje citroensap toe en kruid met peper en zout.
Snij de sneetjes brood in de helft en rooster ze. Ik heb ze gewoon tussen mijn grill gelegd. Je kan ze ook in de oven roosteren of gebruik je broodrooster.
Als de sneetjes brood geroosterd zijn, besmeer ze met de tapenade van erwtjes en prei.
Werk eventueel af met een beetje verse kaas.
Laat het smaken !!!