Een makkelijker recept voor speltbrood ga je echt niet vinden. Dit brood hoeft niet te rijzen of rusten. Je mengt gewoon alle ingrediënten voor het deeg, doet dit in een bakvorm, afbakken in de oven en 50min later is je broodje gebakken. Deze versie is ook veel gezonder dan een normaal rozijnenbrood maar dubbel zo lekker.
Ik heb een mengeling gebruikt van gedroogde vruchten nl. rozijnen, veenbessen en abrikozen. Maar je zou ook enkel rozijnen kunnen toevoegen. Je zou ook stukjes dadel of gedroogde vijgen kunnen gebruiken.
Ingrediënten
- 250gr speltmeel
- 250gr speltbloem
- 50gr honing
- 2 eieren
- 250ml melk (ik heb sojamelk gebruikt maar met andere lukt het ook)
- 50gr gesmolten kokosolie
- 1el bakpoeder
- 2 handjes vol rozijnen
- 2 handjes vol gedroogde veenbessen
- 100gr gedroogde abrikozen (zachte)
- snuifje kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakblik in met een beetje olie en bedek de bodem + 2 zijkanten met een vel bakpapier.
Snij of blend de zachte gedroogde abrikozen tot kleine stukjes.
Meng eerst het meel, bloem, bakpoeder en het snuifje kaneel.
Voeg de eieren en honing toe en begin te mixen,
Giet de melk en gesmolten kokosolie erbij en blijf mixen.
Voeg op het laatste de gedroogde vruchten toe en zorg dat alles goed gemengd is.
Doe het deeg in het ingevette bakblik en bak het brood 45 a 50min in de voorverwarmde oven.
Check met een sateprikker of het brood gebakken is.
Haal het brood uit de oven. Laat even afkoelen. Haal het brood uit het babkblik, verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen op een rooster.
Bewaar het brood luchtdicht.
deze ga ik zeker toevoegen aan mijn lijstje van brood bakken…