Bladerdeeghapje met zalm

Bladerdeeghapje met zalm

Een nieuwe week, weer een dagje dichter bij de feestdagen en ik heb voor jullie een lekker en super simpel hapje in petto. Een bladerdeeg hapje met zalm, met bladerdeeg en zalm kan je nu eenmaal niets verkeerd doen en lust zowel groot als klein. Dus succes gegarandeerd met dit hapje!

Lekker en makkelijk recept voor hapje met bladerdeeg en zalm. Een simpel en snel koud fingerfood hapje voor bij de borrel, apéro feestdagen of kerst.

Een hapje dat je ook weer zo goed als helemaal op voorhand kan maken. De rondjes bladerdeeg kan je enkele uren op voorhand al afbakken en laten afkoelen en de topping met zalm kan je ook al makkelijk een paar uur op voorhand maken. Je hoeft enkel vlak voor het serveren de bladerdeeg rondjes (of sterren) te beleggen. Of maak het jezelf nog makkelijker door de bladerdeeg rondjes en de zalm topping apart te serveren zodat de gasten ze zelf kunnen beleggen.Het jezelf niet te moeilijk maken is mijn motto 😁! 

Lekker en makkelijk recept voor hapje met bladerdeeg en zalm. Een simpel en snel koud fingerfood hapje voor bij de borrel, apéro feestdagen of kerst.
Lekker en makkelijk recept voor hapje met bladerdeeg en zalm. Een simpel en snel koud fingerfood hapje voor bij de borrel, apéro feestdagen of kerst.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg (+/- 270gr)
  • 1 ei
  • 250gr zalm uit blik
  • 1/2 sjalot
  • 3el ricotta
  • 2el griekse yoghurt
  • 1kl fijngehakte dille
  • 1kl fijngehakte peterselie
  • 1kl fijngehakte bieslook
  • 1 citroen
  • 1 appel
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en steek er kleine rondjes (+/- 5cm) of sterren uit.
Leg deze op een bakplaat, wrijf in met losgeklopt ei en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 8 a 10min.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Tip > Dit kan je al enkele uren op voorhand maken en afbakken.

Voor de zalmtopping.
Laat de zalm goed uitlekken en doe dan in een blender (verwijder eventuele graten). Voeg de sjalot, ricotta, griekse yoghurt, dille, peterselie, bieslook, een beetje citroensap en wat peper en zout toe. Mix tot een mooi mousse.
Proef en breng nog verder op smaak met citroensap, peper en zout. Bewaar koel tot voor het serveren.
Tip > Dit kan je al enkele uren op voorhand maken

Om te serveren heb je 2 opties :
* Serveer de bladerdeegkoekjes en de mousse apart zodat iedereen zelf zijn hapje kan samenstellen met wat fijngesneden plakjes appel
* Snij de bladerdeegkoekjes open, beleg met de mousse en wat fijngesneden appel, serveer direct.

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.