Een nieuwe week, weer een dagje dichter bij de feestdagen en ik heb voor jullie een lekker en super simpel hapje in petto. Een bladerdeeg hapje met zalm, met bladerdeeg en zalm kan je nu eenmaal niets verkeerd doen en lust zowel groot als klein. Dus succes gegarandeerd met dit hapje!
Een hapje dat je ook weer zo goed als helemaal op voorhand kan maken. De rondjes bladerdeeg kan je enkele uren op voorhand al afbakken en laten afkoelen en de topping met zalm kan je ook al makkelijk een paar uur op voorhand maken. Je hoeft enkel vlak voor het serveren de bladerdeeg rondjes (of sterren) te beleggen. Of maak het jezelf nog makkelijker door de bladerdeeg rondjes en de zalm topping apart te serveren zodat de gasten ze zelf kunnen beleggen.Het jezelf niet te moeilijk maken is mijn motto 😁!
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg (+/- 270gr)
- 1 ei
- 250gr zalm uit blik
- 1/2 sjalot
- 3el ricotta
- 2el griekse yoghurt
- 1kl fijngehakte dille
- 1kl fijngehakte peterselie
- 1kl fijngehakte bieslook
- 1 citroen
- 1 appel
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en steek er kleine rondjes (+/- 5cm) of sterren uit.
Leg deze op een bakplaat, wrijf in met losgeklopt ei en bak ze mooi goudbruin in ongeveer 8 a 10min.
Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
Tip > Dit kan je al enkele uren op voorhand maken en afbakken.
Voor de zalmtopping.
Laat de zalm goed uitlekken en doe dan in een blender (verwijder eventuele graten). Voeg de sjalot, ricotta, griekse yoghurt, dille, peterselie, bieslook, een beetje citroensap en wat peper en zout toe. Mix tot een mooi mousse.
Proef en breng nog verder op smaak met citroensap, peper en zout. Bewaar koel tot voor het serveren.
Tip > Dit kan je al enkele uren op voorhand maken
Om te serveren heb je 2 opties :
* Serveer de bladerdeegkoekjes en de mousse apart zodat iedereen zelf zijn hapje kan samenstellen met wat fijngesneden plakjes appel
* Snij de bladerdeegkoekjes open, beleg met de mousse en wat fijngesneden appel, serveer direct.
Smakelijk!