Pastinaaksoep met appel en kaascroutons

Pastinaaksoep met appel en kaascroutons

Nog 2 weken en het is Kerstmis, dringend tijd dus om de kerstboom te zetten, zorgen dat er een landing cadeautjes onderligt, online shoppen voor de juiste outfit en het belangrijkste het feestmenu op punt zetten. En met dat laatste ga ik jullie helpen! Een feestmenu moet bestaan uit super lekkere receptjes natuurlijk maar geen receptjes waarvoor je de hele avond achter je fornuis dient te staan en al de gezelligheid aan tafel mist. De key is om voor receptjes te gaan die je al makkelijk de dag op voorhand kan maken zoals een soep als voorgerecht en een stoofpotje als hoofdgerecht. En met deze comfy pastinaaksoepje met appel en kaascroutons als voorgerecht ga je scoren en je hebt er amper werk mee de dag zelf. 

Pastinaaksoep met appel en kaascroutons

Soep is zo’n gerechtje dat je minstens één dag van te voren moet maken, de dag erna is de soep nog veel lekkerder en smaakvoller. En je neemt al het werk weg op de dag van je feestje. De kaascroutons kan je ook makkelijk al een paar uur op voorhand maken. Dus alleen maar win win win! 

Pastinaaksoep met appel en kaascroutons
Pastinaaksoep met appel en kaascroutons
Pastinaaksoep met appel en kaascroutons

Ingrediënten

  • 5 pastinaken
  • 2 appels (type jonagold)
  • 2 takjes selder
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 1,2l bouillon (kip of groente)
  • 5 sneetjes brood
  • 50gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snij in kleine stukjes
Schil de appels en snij in kleine stukjes.
Hak de selder in kleine blokjes.
Pel de ui en hak fijn.
Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
Stoof hierin de ui eerst mooi glazig.
Voeg dan de rest van de groenten en appel toe en laat even meestoven.
Voeg het laurierblad, tijm en bouillon toe en breng rustig aan de kook.
Laat zachtjes sudderen tot de groenten mooi gaar zijn.
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog 2min doorkoken.

Voor de croutons.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.
Snij de sneetjes brood in blokjes en leg op de bakplaat. GIet hierover wat olijfolie en een snuifje zout. Bak alvast 7min in de oven, strooi er dan de Parmezaanse kaas over en bak nog eens 5min tot ze mooi goudbruin zijn.
Tip > Je kan dit al enkele uren op voorhand bakken ofwel vlak voor het serveren.

Serveer de warme soep met de kaascroutons

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.