Cranberry mousse

Cranberry mousse

Veenbessen of cranberries, ook weer zo’n typisch ingredient voor de maand december. Ik denk dat iedereen ze wel kent, appeltjes gevuld met een compote van veenbessen een super gekend en populair bijgerecht tijdens de feestdagen. Maar met veenbessen kan je nog meer lekkers maken zoals deze cranberrie mousse, een echt feestelijk dessertje. Een dessertje waar geen resem aan ingredienten nodig hebt, weinig werk of moeite vraagt, op voorhand te maken (want de mousse dient op te stijven) en gewoon super lekker is. Een ideaal kerstdessert!

Cranberry mousse

Wat deze mousse echt helemaal af en super yummie maakt, is dat onderste laagje. Dat onderste laagje zijn verkruimelde stroopwafels, oh ja gevaarlijk lekker hoor :-). Natuurlijk kan je ook andere droge koekjes hiervoor gebruiken, maar wie gaat nu nee zeggen tegen stroopwafels 🙂 ?

Cranberry mousse
Cranberry mousse

Ingrediënten (4 personen)

  • 160gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 80ml veenbessensap
  • 2 blaadjes gelatine
  • 150ml room
  • 60gr suiker
  • 100gr griekse yoghurt
  • 1tl zeste van sinaasappel
  • 180gr stroopwafel
  • Extra > meringues om af te werken

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de veenbessen en veenbessensap in een kookpot en laat zachtjes sudderen tot de veenbessen mooi zacht worden en openbarsten (ongeveer 10min). Haal van het vuur en mix glad. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe, roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat ietwat afkoelen.

Doe de stroopwafel in een blender en maal tot grove of fijne korrels.
Verdeel dit over 4 glaasjes en zet even opzij.

Meng de griekse yoghurt met de zeste van sinaasappel en de suiker.
Voeg hier het ietwat afgekoelde veenbessen mengsel aan toe. Meng goed.
Klop de room stijf op en spatel deze voorzichtig onder het veenbessen mengsel.
Verdeel over deze mousse over de glaasjes en laat een paar uur (of nachtje) opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren kan je hierover nog wat verkruimelde meringues over strooien.

Smullen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.