Veenbessen of cranberries, ook weer zo’n typisch ingredient voor de maand december. Ik denk dat iedereen ze wel kent, appeltjes gevuld met een compote van veenbessen een super gekend en populair bijgerecht tijdens de feestdagen. Maar met veenbessen kan je nog meer lekkers maken zoals deze cranberrie mousse, een echt feestelijk dessertje. Een dessertje waar geen resem aan ingredienten nodig hebt, weinig werk of moeite vraagt, op voorhand te maken (want de mousse dient op te stijven) en gewoon super lekker is. Een ideaal kerstdessert!
Wat deze mousse echt helemaal af en super yummie maakt, is dat onderste laagje. Dat onderste laagje zijn verkruimelde stroopwafels, oh ja gevaarlijk lekker hoor :-). Natuurlijk kan je ook andere droge koekjes hiervoor gebruiken, maar wie gaat nu nee zeggen tegen stroopwafels š ?
Ingrediƫnten (4 personen)
- 160gr veenbessen (vers of diepvries)
- 80ml veenbessensap
- 2 blaadjes gelatine
- 150ml room
- 60gr suiker
- 100gr griekse yoghurt
- 1tl zeste van sinaasappel
- 180gr stroopwafel
- Extra > meringues om af te werken
Bereidingswijze
Week de blaadjes gelatine in koud water.
Doe de veenbessen en veenbessensap in een kookpot en laat zachtjes sudderen tot de veenbessen mooi zacht worden en openbarsten (ongeveer 10min). Haal van het vuur en mix glad. Voeg de geweekte blaadjes gelatine toe, roer goed zodat deze kunnen oplossen. Laat ietwat afkoelen.
Doe de stroopwafel in een blender en maal tot grove of fijne korrels.
Verdeel dit over 4 glaasjes en zet even opzij.
Meng de griekse yoghurt met de zeste van sinaasappel en de suiker.
Voeg hier het ietwat afgekoelde veenbessen mengsel aan toe. Meng goed.
Klop de room stijf op en spatel deze voorzichtig onder het veenbessen mengsel.
Verdeel over deze mousse over de glaasjes en laat een paar uur (of nachtje) opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren kan je hierover nog wat verkruimelde meringues over strooien.
Smullen!