Yoghurtcake met abrikozen

Yoghurtcake met abrikozen. Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt. De abrikozencake wordt afgewerkt met een frisse glazuur op basis van Griekse yoghurt

Tegen een lekker fris zomerse yoghurtcake met abrikozen zeg ik nu eens geen nee 😀 !! 100% genieten van de zomer en van al dat lekkere zomerse fruit, dat moeten we nu doen. Als ik al die heerlijke bessen, nectarines, abrikozen, perziken, meloenen … zie liggen bij de fruitboer dan draaien mijn hersenen op volle toeren. Met een hoofd vol inspiratie kom ik steeds naar buiten, helemaal klaar om mijn keuken te bestormen.

Koelkast restjes

Dit cakeje is eigenlijk tot stand gekomen met gewoon mijn koelkast open te trekken. Met daarin nog een bakje yoghurt die richtig vervaldatum ging en heerlijk sappige abrikozen. We gaan die 2 eens combineren in een lekkere cakeje. Zo’n cakereceptje dat weinig moeite of tijd vraagt, die vliegensvlug in de oven staat en waarvan ik een paar uur later zou kunnen genieten op mijn terras met een tasje koffie.

Veelzijdigheid troef

Zo gewoon de koelkast opentrekken en koken of bakken met restjes of ingrediënten die richtig vervaldatum gaan, is iets wat ik toch wat meer ga doen. Ten eerste om verspilling tegen te gaan, maar zo creatief aan de slag gaan met restjes leveren vaak de beste gerechtjes op. Dat was dus ook het geval met deze yoghurtcake. Je kan trouwens de abrikozen perfect vervangen door eender welk steenfruit (perziken, nectarines, pruimen).
En nog een lekkere toets, in het beslag voegen we ook nog stukjes witte chocolade toe.

Yoghurtcake met abrikozen. Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt. De abrikozencake wordt afgewerkt met een frisse glazuur op basis van Griekse yoghurt
Yoghurtcake met abrikozen. Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt. De abrikozencake wordt afgewerkt met een frisse glazuur op basis van Griekse yoghurt

Yoghurtcake met abrikozen

Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt.
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 75 gr witte chocolade
  • 4 a 5 abrikozen
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 65 gr Griekse yoghurt
  • 1 tl vanille essence
  • 155 gr zelfrijzende bloem

Glazuur

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 el poedersuiker
  • 1/4 tl vanille essence

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet een bakvorm in met wat boter.
    Hak de witte chocolade in kleine stukjes/blokjes.
    Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
  • Doe de eigelen samen met de suiker in een mengkom en klop los voor zo'n 1min.
    Voeg de olie, yoghurt en vanille essence toe en mix goed tot een mooie gladde massa. Zet even opzij.
    Klop de eiwitten stijf op. Spatel dit voorzichtig onder het eigeel-yoghurt mengsel.
    Doe op het laatste de stukjes witte chocolade bij het beslag en meng nog even kort.
    Giet het deeg in de bakvorm en duw de abrikozen een beetje in het deeg. Ze mogen nog zichtbaar zijn.
    Bak de cake zo'n 30 a 35min tot deze mooi goudbruin en gaar.
    Check met een satéprikker of de cake gaar is.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
  • Voor de glazuur.
    Meng de yoghurt met de poedersuiker en vanille essence.
    Strooi wat van de glazuur over de afgekoelde cake.
    Laat ietwat opstijven alvorens te serveren
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, bakken, dessert, witte chocolade, yoghurt
Yoghurtcake met abrikozen. Een zomerse frisse cake met yoghurt, zoete abrikozen en stukjes witte chocolade. Een heerlijke makkelijke cake waar je weinig werk aan hebt. De abrikozencake wordt afgewerkt met een frisse glazuur op basis van Griekse yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.