Yoghurt cheesecake met aardbeien, een frisse lichte no-bake taart om te maken op een warme zomerse dag. Verwacht je aan een krokante koekjes bodem waarop een mengsel van roomkaas, yoghurt en aardbeien komt. Super makkelijk om te maken, weinig werk en je hebt er geen oven voor nodig. Altijd handig tijdens de zomer. De lekkere aardbeitjes maken dit op en top zomer. Je kan hier trouwens nog volop mee gaan variëren en andere bessen gebruiken.
TIP! Je zou dit dessertje ook in een glaasje kunnen maken. Laat dan de gelatine weg.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere cheesecake receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Yoghurt cheesecake met aardbeien?
- Aardbeien : je zou dit ook met frambozen of andere bessen kunnen maken of een mix
- Suiker
- Vanille extract
- Koekjes : droge koekjes, speculaas, …
- Boter
- Gelatine
- Griekse yoghurt of een volle stevige yoghurt
- Roomkaas
Hoe maak je deze Yoghurt cheesecake met aardbeien?
Begin met de kroontjes van de aardbeien te verwijder. Snij ze in grove blokjes en doe in een kookpotje samen met suiker, vanille extract en scheutje water. Zet op een middelhoog vuur en laat zo’n 10min zachtjes sudderen tot de aardbeien mooi zacht zijn. Ondertussen kan je gelatine weken in koud water. Pureer dan de aardbeien tot een glad papje, haal van het vuur vuur en voeg de gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet dit even opzij (niet in koelkast).
Maak ondertussen de koekjes korst. Daarvoor smelt je de boter en maal je de koekjes fijn. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan tot een egaal laagje. Zet dit even in de koelkast.
Vervolgens doe je de roomkaas en yoghurt in een mengkom. Mix dit alvast even glad. Giet er dan het aardbeienpapje bij en meng goed. Giet dit bovenop de koekjeskorst en zet voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast.
Werk af met verse aardbeien.
Yoghurt cheesecake met aardbeien
Equipment
- 1 Springvorm (24 a 25cm)
Ingrediënten
- 300 gr aardbeien (+ extra om te decoreren)
- 100 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 5 blaadjes gelatine
- 90 gr boter
- 170 gr koekjes (droge koekjes, speculaas, …)
- 250 gr griekse yoghurt
- 300 gr roomkaas
Instructies
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, snij in iets kleinere stukken en doe in een kookpotje samen met de suiker, vanillesuiker en scheutje water.Zet op een middelhoog vuur en laat dan zachtjes sudderen voor zo'n 10min tot de aardbeien mooi zacht zijn en veel sap hebben afgegeven.Week ondertussen alvast de blaadjes gelatinePureer de aardbeien tot een glad papje en haal van het vuur. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet dit even opzij zodat je de rest kan maken.
- Vervolgens gaan we de koekjes bodem maken.Smelt de boter op een zacht vuurtjeOndertussen kan je de koekjes fijnmalen. Meng de koekjes met de boter tot een ietwat plakkerige massa.
- Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Stort hierop het koekjes mengsel en duw goed aan zodat je een mooi egale bodem hebt. Zet dit alvast even in de koelkast.
- Doe de yoghurt en roomkaas in een mengkom. Mix dit even los. Giet er dan het aardbeienpapje bij en meng goed.Giet dit mengsel bovenop de koekjeskorst. Zet dit minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast.
- Werk de taart af met nog verse aardbeienSmakelijk