Zomers lekker, de beste omschrijving van deze Witte chocolade cheesecake met rode bessen. Een kaastaart waar je geen oven voor nodig hebt aangezien dit een no-bake versie is. Ideaal dus voor tijdens de zomer! Een super makkelijk receptje waar je geen hele resem aan ingrediënten voor nodig hebt. Wat deze cheesecake zo lekker maakt? Dat is de witte chocolade die zowel in de vulling gaat als in de topping. En door de frisse zure besjes is deze taart niet te zoet maar perfect in evenwicht. Kortom een taartje om de komende dagen zeker eens te maken.
TIP! Ik gebruikte hier rode bessen maar je zou hier ook perfect frambozen kunnen gebruiken
Hoe maken we deze Witte chocolade cheesecake met rode bessen?
Begin met droge koekjes fijn te malen en te mengen met gesmolten boter.
Bekleed de bodem als zijkanten van een springvorm met bakpapier. Schep het koekjesmengsel in de springvorm. Spreid goed uit en duw goed aan tot een mooi egaal laagje. Zet in de koelkast terwijl je de cheesecake vulling maakt.
Voor het cheesecake laagje, gaan we eerst witte chocolade smelten au bain-marie. Ondertussen mix je roomkaas, vanille extract en poedersuiker los tot een gladde crème. Giet hierbij de gesmolten witte chocolade. Mix opnieuw tot een gladde crème. Klop in een aparte kom de room stijf op. Voeg toe aan het cheesecake mengsel en meng met een spatel. Doe dit niet te lang want dit moet lekker luchtig zijn. Als laatste, haal je de besjes van de takjes en voeg toe aan het cheesecake mengsel. Meng nog even kort met een spatel. Schep deze vulling bovenop de koekjeskorst. Laat de cheesecake minstens 4h (of langer) opstijven in de koelkast.
Zo’n uurtje voor het serveren (mag ook langer) ga je nog de laatste laag maken. Hiervoor smelt je witte chocolade samen met wat room au bain-marie. Roer goed tot je een mooie gladde saus krijgt. Giet dit bovenop de opgesteven cheesecake (laat de springvorm nog zitten). Zet nog minstens voor een uurtje (mag ook langer) in de koelkast.
Werk de taart af met nog wat besjes.
Witte chocolade cheesecake met rode bessen
Equipment
- springvorm +/- 22 a 24cm
Ingrediënten
Koekjes korst
- 170 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
- 90 gr boter (gesmolten)
Cheesecake
- 125 gr witte chocolade
- 250 gr roomkaas (type Philadelphia)
- 1 tl vanille extract
- 20 gr poedersuiker
- 175 ml room
- 200 gr rode bessen + extra om af te werken
Witte chocolade laagje
- 170 gr witte chocolade
- 90 ml room
Instructies
- Bekleed de bodem als zijkanten van een springvorm met bakpapier.
- Maal de speculaas koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Schep deze in de springvorm, spreid goed uit en duw goed aan. De bodem moet mooi egaal bedekt zijn. Zet in de koelkast
- Smelt de chocolade au bain-marie. Zorg ervoor dat er zeker geen water bij kan. Eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen (zorg ervoor dat deze nog lopend blijft)
- Doe ondertussen de roomkaas in een mengkom.Doe er de vanille extract en poedersuiker bij. Mix tot een gladde crème. Giet er de gesmolten witte chocolade bij. Mix opnieuw tot een gladde massa. Klop de room stijf op in een aparte kom. Klop niet te stijf want je moet deze nog makkelijk kunnen mengen. Voeg de opgeklopte room toe aan het roomkaas mengsel. Meng de room met een spatel onder dit mengsel. Meng niet te lang, dit dient lekker luchtig te zijn. Haal de besjes van de takjes en voeg toe aan het cheesecake mengsel. Meng nog even kort met een spatel. Schep dit cheesecake mengel op de opgesteven koekjeskorst. Zet in de koelkast en laat minsten 4h of langer (nachtje) opstijven.
- Zo'n uurtje (mag ook langer) voor het serveren, maak je nog snel even het laatste laagje.Doe de witte chocolade en de room in een au bain-marie. Laat de chocolade rustig smelten. Roer af en toe tot dit een mooie gladde crème vormt. Giet dit bovenop het opgesteven cheesecake laagje. Zet nog voor minstens een uurtje (of langer) in de koelkast.Werk verder af met extra rode besjes.